Utlysning av midler til utviklingsprosjekter på barnevernområdet

Søknadsfrist:
30. april 2021
Målgruppe:
Kommunal barneverntjeneste
Ansvarlig:
Oppvekst- og barnevernavdelingen
Hvem kan søke:
Kommunale barneverntjenester i læringsnettverk

Læringsnettverk er et tiltak i Bufdirs kompetansestrategi "Mer kunnskap - bedre barnevern 2018-2024". Strategien skal blant annet bidra til å i standsette kommuner og barneverntjenester på nye og flere oppgaver som del av barnevernreformen. 

Kommuner som ikke har etablert læringsnettverk har mulighet til å danne nettverk eller å koble seg på etablerte nettverk. Nettverkene kan nå søke på stimuleringsmidler.

Det er i år satt av kr. 3 750 000,- til utviklingsprosjekter i læringsnettverk i Troms og Finnmark. 

Publisert 15.03.2021

Egeninitierte utviklingsprosjekter

Av den totale potten skal kr. 1 150 000,- gå til utviklingsprosjekter hvor læringsnettverkene selv definerer tematikk for prosjektene. Målsettingen er å stimulere til tjeneste- og tiltaksutvikling i kommunen for å styrke oppfølgingen av barn og unge.

Utviklingsprosjekter på fosterhjemsområdet

Kr. 2 600 000,- skal gå til kommunenes arbeid på fosterhjemsområdet. Det gjelder utvikling, etablering og gjennomføring av kommunale veilednings- og oppfølgingstilbud til fosterhjem, og arbeidet med rekruttering av fosterhjem i slekt og nettverk. 

Midlene skal bidra til at kommunene etablerer fagmiljø for oppfølging av fosterhjem. Det oppfordres til samarbeid mellom tjenester/kommuner, eksempelvis ved å etablere felles veilednings- og opplæringstilbud til fosterhjem. Midlene skal føre til reell aktivitetsøkning slik at flere fosterhjem får veiledning og oppfølging. 

Midlene i begge ordninger kan benyttes til å dekke kostnader til stillinger i prosjektperioden, eller oppfølging fra eksterne kompetansemiljø til opplæring, kvalitetssikring og evaluering. Vi minner også om at Bufetat region Nord kan bistå i utviklingsprosjekt som tar sikte på å styrke kommunalt fosterhjemsarbeid. 

Vi oppfordrer læringsnettverkene til å vurdere tilsetting av prosjektleder. Vår erfaring er at læringsnettverk som har ansatt prosjektleder i prosentstilling dedikert til oppfølging av prosjektet, har større mulighet til å jobbe strukturert og godt, og dermed lykkes med arbeidet. 

Søknad om tilskudd skal fremmes i fastsatt skjema.

 

Søknadsfrist:
30. april 2021
Målgruppe:
Kommunal barneverntjeneste
Ansvarlig:
Oppvekst- og barnevernavdelingen
Hvem kan søke:
Kommunale barneverntjenester i læringsnettverk