Innføring av velferdsteknologiske løsninger i 2020

Søknadsfrist:
1. mars 2020 23.00
Målgruppe:
Kommuner
Ansvarlig:
Helsedirektoratet i samarbeid med Fylkesmannen
Hvem kan søke:
Kommuner. Der flere kommuner går sammen, må en kommune være hovedansvarlig for søknaden

Tilskuddet er knyttet til Nasjonalt program for velferdsteknologi, som en del av Omsorg 2020. 

Publisert 31.01.2020

Hovedmålet for programmet er at velferdsteknologi skal være en integrert del av tjenestetilbudet i omsorgstjenestene innen 2020. Velferdsteknologiprogrammet er inne i avsluttende fase og prioriterer innsats som skal bidra til å gjøre det mulig å realisere gevinstene for brukere, pårørende og tjenestene som er beskrevet i anbefalingene. Det åpnes derfor ikke for søknader fra nye prosjekter som ikke avsluttes innen utløpet av 2020. 

Blant samarbeidsprosjekter som er med i Nasjonalt program for velferdsteknologi prioriteres prosjekter med reelle forpliktende, og godt forankrende samarbeid, og med prosjektledelse som bistår med endringsprosessene i den enkelte samarbeidskommune.

I tillegg vil det bli prioritert de prosjektene hvor det er tatt beslutning om videre drift av tjenester med velferdsteknologi etter programslutt i 2020. Det forventes at tilskuddsmottakerne bidrar inn i lokal nettverksvirksomhet. 

Tilskuddet er en stimuleringsordning for delvis dekning av utgifter til prosjektledelse og implementeringsstøtte i kommunene. Kommunene som får tilskudd vil få oppfølging underveis i prosjektperioden i form av nettverkssamlinger og prosessveiledning til tjenesteinnovasjonsprosesser, samt støtte til anskaffelsesprosesser og opplæringstiltak. Det gis ikke støtte til anskaffelse av utstyr.

Søkerkommuner må ha strategisk forankrede planer, og søknaden må være forankret hos rådmannen. De må også være i gang med prosjekter knyttet til implementering av velferdsteknologi. Se tilskuddets regelverk for mer informasjon.

Søknad sendes via Altinn til Helsedirektoratet, se lenke i feltet til høyre.

Ved ønske om å konsultere Fylkesmannen kontaktes Anette Moltu Thyrhaug og Sissel Andreassen.

Søknadsfrist:
1. mars 2020 23.00
Målgruppe:
Kommuner
Ansvarlig:
Helsedirektoratet i samarbeid med Fylkesmannen
Hvem kan søke:
Kommuner. Der flere kommuner går sammen, må en kommune være hovedansvarlig for søknaden