SKART-app for mer effektiv resultatkartlegging i skogbruket

Skogansvarlige i kommunene vil fra nå få mulighet til å registrere resultatkartlegging for skog og miljø ute i felt, ved bruk av den nye SKART-appen. 

Publisert 09.08.2022, Sist endret 27.09.2022

Ny SKART-app er nå satt i verk, og kan brukes av kommunene til å utføre resultatkartlegging for skogbruk og miljø.

Appen kan lastes ned til telefon eller nettbrett fra App Store eller Google Play. NB! Ny versjon er nå tilgjengelig (27.09.2022)

Brukerveiledning for bruk av SKART finner dere i høyremargen på denne siden.

NB! Appen krever nytt brukernavn og passord

Landbruksdirektoratet har sendt ut e-post med eget brukernavn og passord til SKART, slik at dere kan ta i bruk appen. Det er ikke samme innloggingsdata som dere bruker ordinært til ØKS.

Ta kontakt dersom dere mangler dette, eller trenger hjelp med innlogging.

Mer effektiv resultatkartlegging ute i felt

SKART er en ny nettjeneste som kan lastes ned som en app til telefon/ipad. Her kan kommunene legge inn registreringene direkte ute i felt, noe som kan gjøre kartleggingen mer effektiv.

Både kartposisjon og alle feltdata fra kartleggingsskjemaet (skjema Ldir–912) kan registreres i felt, fremfor å måtte legges inn i ØKS i etterkant av den fysiske kartleggingen.

Vi presiserer at det fremdeles vil være mulig å gjennomføre kartleggingen på den "gamle" måten gjennom ØKS, og at denne ikke blir endret. Alle som allerede har lagt inn data i årets kartlegging trenger ikke endre noe på disse. 

SKART-appen vil også brukes til andre type kontroller 

Landbruksdirektoratet planlegger at SKART-appen også skal kunne omfatte andre typer kontroller og registreringer etter hvert, blant annet innenfor NMSK-forvaltning. Vi oppfordrer dere til å ta i bruk dette som et nyttig verktøy allerede nå.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Kontaktpersoner