Lot seg inspirere av Matgledekorpset

Måltidsglede på Eikertun helsehus i forbindelse med inspirasjonsdagen. Fra venstre statssekretær Wenche Westberg, prosjektleder hos LMD Stine Sem og ordfører Knut Kvale.
Måltidsglede på Eikertun helsehus i forbindelse med inspirasjonsdagen. Fra venstre statssekretær Wenche Westberg, prosjektleder hos LMD Stine Sem og ordfører Knut Kvale. Foto: SFOV.

Statssekretær Wenche Westberg fra Landbruks- og matdepartementet deltok på Matgledekorpset sitt besøk på Eikertun helsehus i Øvre Eiker kommune. Statssekretæren og prosjektleder for den nasjonale satsingen, Stine Sem, ønsket å lære mer om Matgledekorpsets arbeid i Oslo og Viken.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 16.11.2022

Matgledekorpset består av Ann Kristin Wang - matstaylist, kokebokforfatter, Ronny Kløvfjell - avdelingsleder og kokk, Wenche Hammer - avansert geriatrisk/klinisk sykepleier, Elise Husevåg - klinisk ernæringsfysiolog og Sebastian Engh daglig leder og restaurantkokk. Den 15. november var de på besøk på Eikertun helsehus i Hokksund for å inspirere til matglede, sunn ernæring og måltidsglede på institusjonen.

Eikertun var plukket ut som en av fire institusjoner i Oslo og Viken som får et slikt besøk. Eikertun har sammen med 45 andre institusjoner høsten 2022 deltatt aktivt i Statsforvalterens arbeid med Matgledekampanjen. De har gjennom sitt arbeid satt fokus på matsvinn, matglede, sunn mat og lokal mat, og Eikertun ønsker å arbeide videre med dette framover til det beste for beboerne sine og for Øvre Eiker kommune.

Ordfører Knut Kvale hilste, og deltok også på arrangementet sammen med helse- og sosialsjefen i kommunen, representanter fra Statsforvalteren, og mange av de ansatte på Eikertun og andre som er tilknyttet institusjonen.

 

Ta naturen i bruk når du dekker bordet. Sesongens variasjoner skaper god stemning.
Ta naturen i bruk når du dekker bordet. Sesongens variasjoner skaper god stemning. Foto: SFOV.