Du er en del av Norges beredskap

Foto: DSB.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) inviterer alle kommuner til å være med på Egenberedskapsuka 2022 – en kampanje der målet er at innbyggerne skal bli bedre forberedt på å klare seg selv i ulike kriser. I år gjennomføres Egenberedskapsuka i uke 44, fra 31. oktober til 6. november

Publisert 27.09.2022

Fra 31. oktober til 6. november har DSB invitert alle landets kommuner til å ha fokus på egenberedskap. Flere kommuner i Innlandet planlegger opplegg for å få økt kunnskap om hva egenberedskap betyr. For eksempel; hvor mye vann og mat trenger du å ha i huset?  

Mer aktuelt enn noensinne  

Norges motstandskraft økes når innbyggerne har god egenberedskap. Mange har fått med seg kampanjen og budskapene, men langsiktig arbeid må til for å nå målet om en godt forberedt befolkning. Med en landsomfattende kampanjeuke med informasjon og aktiviteter om egenberedskap, er hensikten å øke befolkningens kunnskap og bevissthet så flere gjør fornuftige forberedelser for å klare seg selv i minst tre døgn ved en krise.  

På nettsidensikkerhverdag.no finner du tips til hvordan du kan bli bedre rustet til å håndtere litt større kriser og hendelser. 

Man kan også få god informasjon på DSB sine nettsider: egenberedskap | Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (dsb.no). 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.