Egenberedskap

Kriser er forskjellige, men i mange kriser vil strøm og telefon være borte i kortere eller lengre perioder. Ekstremvær, flom og ras kan også medføre at noen blir avskåret og ikke kommer fram på veinettet. Alle må derfor være forberedt på å klare seg selv i inntil tre døgn. Myndighetene har derfor laget råd for egenberedskap slik at den enkelte kan forberede seg og sine. Det er viktig at myndighetene kan stole på at alle klarer seg selv en stund, slik at innsatsen kan prioriteres til de som virkelig trenger det i en krise. 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Publisert 07.11.2022

Stor aktivitet for økt egenberedskap

Vi er alle en del av landets beredskap og kommunene i Innlandet har i år rekordmange aktiviteter for å lære befolkningen om egenberedskap.  For å være trygge, varme og klare oss godt dersom strøm, vann og telefon blir borte, må vi ha et lager og tenke på løsninger i eget hus.   


Publisert 27.09.2022

Du er en del av Norges beredskap

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) inviterer alle kommuner til å være med på Egenberedskapsuka 2022 – en kampanje der målet er at innbyggerne skal bli bedre forberedt på å klare seg selv i ulike kriser. I år gjennomføres Egenberedskapsuka i uke 44, fra 31. oktober til 6. november