Karantene for hurtigrute-reisende fra fem Innlandskommuner

Passasjerer fra hurtigruten med koronautbrudd må kontakte helsetjenesten og gå i karantene. FHI vil ha rapport om oppfølgingen av passasjerene fra alle berørte kommuner.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 03.08.2020

Helsedirektoratet bad søndag Fylkesmannen i Innlandet om å sende ut informasjon til alle kommunene i fylket om hvordan passasjerer fra hurtigruten skal følges opp.

Passasjerer på hurtigruten som fikk koronautbrudd i forrige uke skal ha karantene i 10 dager. Denne skal gjennomføres selv om passasjeren tester negativt. For personer som var på den siste seilasen med MS Roald Amundsen, betyr det karantene til den 10. august.

Passasjerer og kommuner skal følges tett opp

Folkehelseinstituttet har kontakt med kommunelegene der passasjerene er folkeregistrert. I tillegg er alle landets kommuner varslet om å melde fra om passasjerer som er testet og testresultater, enten de tester seg i hjemkommunen eller en kommune hvor de er på besøk.

Helsemyndighetene anbefaler å teste alle passasjerene som har vært på MS Roald Amundsen, også de som ikke har symptomer på covid-19.

Må være årvåkne

Avdelingsdirektør Line Vold sier på Folkehelseinstituttets hjemmeside at det nå er viktig at passasjerene går i karantene, er årvåkne på egne symptomer, og raskt tar kontakt med lokal helsetjeneste hvis de føler seg syke.

Kontaktpunkt for koronasmitte er ulikt organisert i de ulike kommunene, så folk bør sjekke nettsiden til kommunen de bor eller oppholder seg i. Aktuelle steder å melde fra kan for eksempel være kommunens koronatelefon, legevakta eller andre kontaktpunkter som er oppgitt.