Nytt fra nyttår 2022

Her finner du en kort oversikt over endringer og nyheter for barnehage og skole.

Publisert 22.12.2021

Nytt for barnehage

Ny kompetansepakke for et godt barnehagemiljø

Tema er psykososialt barnehagemiljø. Du finner kompetansepakken i Udirs kompetanseportal 5. januar.

Økonomisk tilsyn med private barnehager

Fra 1. januar 2022 overtar Utdanningsdirektoratet ansvaret med å føre økonomisk tilsyn med private barnehager fra kommunen. Kommunen vil fortsatt ha ansvar for å føre tilsyn med øvrige reguleringer i barnehageloven.  Les mer om økonomisk tilsyn med private barnehager. 

Foreldrebetaling og makspris for barnehageplass

Maksprisen blir fastsatt til kroner 3 315 per måned fra og med 1. januar 2022 og kroner 3 050 per måned fra 1. august 2022. 

Foreldre skal ikke betalte mer enn maksprisen for en barnehageplass, og prisen gjelder alle typer barnehager, uavhengig om de er offentlige eller private. Her kan du lese mer om foreldrebetaling, moderasjonsordninger og gratis kjernetid.

Nytt for Skole

Ny kompetansepakke for trygt og godt skolemiljø

10. januar publiserer vi en kompetansepakke, som skal støtte ansatte og ledere i skolen i arbeidet med skolemiljø og gi økt kompetanse.

Eksamen etter nye læreplaner

Våren 2022 skal en rekke fag ha eksamen etter nye læreplaner i en ny, digital tjeneste. Vi har publisert eksempeloppgaver til eksamen etter nye læreplaner i en rekke fag. Her finner du eksempeloppgaver og mer informasjon.

Nasjonale prøver med ny digital løsning, nye digitale kartleggingsprøver i regning for 1. trinn og andre nyheter finner du her. 

Korona

Regjeringen har besluttet å heve tiltaksnivået i barnehager og skoler. Barnehager, barneskoler, SFOer og ungdomsskoler må drive på gult nivå. Videregående skoler og voksenopplæringen må drive på rødt nivå. Oppdatert informasjon om koronasituasjonen for barnehager og skoler finner du her. 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.