Tilskudd til svømmeopplæring i barnehage 2023

Kommuner og frivillige organisasjoner som ønsker å drive svømmeopplæring i barnehage, kan søke Statsforvalter om tilskudd. Søknadsfrist er 15.mars 2023.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 12.01.2023
Tilskudd

Statsforvalteren i Agder utlyser midler til svømmeopplæring i barnehager. Tilskuddssatsen er fastsatt årlig av Utdanningsdirektoratet, og tilskuddet er 2000,- pr barn det blir gitt svømmeopplæring til.

Søknadsfrist 15.mars 2023.

Mål for tilskuddet
Tilskuddet skal bidra til at kommuner og frivillige organisasjoner kan gjennomføre tiltak for å gi barn i barnehage tilstrekkelig svømmeopplæring slik at barna blir trygge i vann. Målet er å gi barn bedre svømmeferdigheter.

Målgruppe
Barn i kommunale og private barnehager i alderen 4-6 år bosatte i Agder.

Tildelingskriterier
Kommuner, barnehager og frivillige organisasjoner som ønsker å drive svømmeopplæring av barn i barnehage kan søke Fylkesmannen om tilskudd.

  • Søknader som beskriver et samarbeid mellom kommune og frivillige organisasjoner prioriteres. Kommuner kan også samarbeide om å etablere et opplæringstilbud.
  • Tilskuddsmottakerne velger selv hvordan opplæringen organiseres og gjennomføres, men opplæringen skal skje i barnehagens åpningstid og skal i hovedsak foregå i basseng. Det er viktig at gutter og jenter får et likeverdig tilbud.
  • Tilskuddet skal i sin helhet benyttes til aktiviteter relatert til svømmeopplæring av barna. Tilskuddet kan benyttes til å dekke transport til/fra svømmehall. Kommunene og frivillige organisasjoner må selv dekke øvrige kostnader.
  • Det kan søkes om midler inntil kroner 2000,- per barn. Det kan kun søkes om tilskudd for ett år om gangen.
  • I søknaden må det fremgå hvor svømmeopplæringen skal foregå. Det må også være en beskrivelse av selve opplegget.


Statsforvalteren overfører innvilgede tilskudd til kommunen som barnehagemyndighet. Barnehagemyndighet fordeler tildelingen videre til barnehagene i kommunen. 

Behandling av søknader
Statsforvalteren behandler søknadene og fatter vedtak om tilskudd eller avslag. Søknader som kommer inn etter fristen, vil ikke bli behandlet.

Rapport
Kommunene skal innen 1. desember 2023 rapportere til Statsforvalteren om bruk av midlene. Rapportering gjør man her.

Kommuner og barnehager som mottok svømmetilskudd i 2022 må rapportere på gjennomført svømmeopplæring før det tildeles nye midler.