Digital fagfredag- Barnevernstjenestens oppfølging etter omsorgsovertakelse

Dato:
16. juni 2023 08.30 - 10.30
Sted:
Digitalt på Teams
Arrangør:
Statsforvalteren i Trøndelag
Målgruppe:
Barnevernsfeltet
Påmeldingsfrist:
15. juni 2023 12.00

Det er barnevernstjenesten som har ansvaret for oppfølging av barnet, foreldrene og fosterforeldrene etter at et barn er flyttet i fosterhjem.

Publisert 04.05.2023

Barnevernstjenestens plikt til oppfølging etter omsorgsovertakelse går fram av barnevernslovens § 8-3 og § 9-6. Helhetlig og systematisk oppfølging er et viktig premiss for å sikre at barn i fosterhjem får den hjelpen og støtten de skal ha. Dette innebærer at barnevernstjenestene skal følge opp alle parter og legge til rette for godt samarbeid til barnets beste.

Fosterhjemsnettverket i Trøndelag har utarbeidet Omsorgspakken; en systematisert oppfølging av barnet, foreldrene og fosterfamilien det første året etter at et barn er plassert utenfor hjemmet. Omsorgspakken skal bidra til at oppfølgingen gis etter gjeldende lovverk og rådende fagkunnskap. Den kan tilbys sammen med andre tiltak og metoder.

Målsettingen med dette webinaret er å vise hvordan barnevernstjenestene kan jobbe for å oppfylle lovkravet om oppfølging, hvordan man med utgangspunkt i Omsorgspakken kan systematisere arbeidet og hvordan den kan sees i sammenheng med andre tiltak vi har tilgjengelig i fosterhjemsarbeidet i Trøndelag.

Innhold:
• Barnevernstjenestens ansvar for oppfølging etter at et barn er flyttet ut av hjemmet.
• Et foreldreperspektiv på oppfølging.
• Omsorgspakken sett i sammenheng med annen oppfølging og veiledning
• Videre oppfølging etter omsorgspakken
• Eksempler fra praksis

 

Dato:
16. juni 2023 08.30 - 10.30
Sted:
Digitalt på Teams
Arrangør:
Statsforvalteren i Trøndelag
Målgruppe:
Barnevernsfeltet
Påmeldingsfrist:
15. juni 2023 12.00