Endringer i forskrift om tilskot til avløysing ved sykdom og fødsel mv

Landbruksdirektoratet har med virkning fra 1.juli 2015 fastsatt endringer i forskrift om tilskot til avløysing ved sykdom og fødsel av 19.12.2014.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 09.07.2015

Forskriften er ikke tilgjengelig i oppdatert versjon,. Den vil bli oppdatert og offentliggjort på Lovdata i løpet av noen uker. Landbruksdirektoratet vil i løpet av august sende ut nytt rundskriv. Det vil også bli laget nytt søknadsskjema og ny saksbehandlingsblankett.

  • For tilskudd til avløsning ved jordbrukerens sykdom er øvre aldersgrense 70 år gjeninnført. For tilskudd på andre grunnlag er det ingen øvre aldersgrense. 
  • Tilskot etter første ledd stanser  når det er utbetalt tilskot for personen i til sammen 365 dager i løpet av de tre siste år. Telling av dager tar til på nytt hver gang det er gått 26 sammenhengende uker siden den siste dagen i den foregående perioden det er utbetalt tilskot for. 
  • I forbindelse med fødsel kan det gis tilskot for avløsning av faren i inntil 14 dager dersom han bor sammen med mora til barnet og foretaket ikke tar i mot tilskot for avløsning av mor i disse dager. De 14 dagene trenger ikke tas sammenhengende.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.