Skal spre matglede blant eldre i nord

Tre av medlemmene var til stede under lanseringen av Arktisk Matgledekorps; Kristine Johansdatter Gaup Grønmo, Ingvild Hansen Ivan og Frøydis Gillund, sammen med landbruks- og matminister Sandra Borch og statsforvalter i Troms og Finnmark, Elisabeth Aspaaker.
Tre av medlemmene var til stede under lanseringen av Arktisk Matgledekorps; Kristine Johansdatter Gaup Grønmo, Ingvild Hansen Ivan og Frøydis Gillund, sammen med landbruks- og matminister Sandra Borch (foran) og statsforvalter i Troms og Finnmark, Elisabeth Aspaaker (nr to f.v). Foto: Stine Sem – Landbruks- og matdepartementet.

Det første nordlige matgledekorpset er nå lansert. Arktisk matgledekorps skal spre mat- og måltidsglede hos eldre i Nordland, Troms og Finnmark.

Publisert 26.06.2023

Lanseringen av Arktisk Matgledekorps ble foretatt av landbruks- og matminister Sandra Borch på Sør-Tromsøya sykehjem fredag 23. juni.

Matgledekorpset er et samarbeid på tvers av statsforvalterne i Nord-Norge.

Begge embetene har fått et oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet (LMD) om å bringe inspirasjon, kunnskap og kompetanse om matglede for eldre ut til kommunene i Nord-Norge.

Nordnorsk matkultur

– Vi er opptatt av at arbeidet i Arktisk Matgledekorps skal favne nordnorsk mangfold i matkulturen. Både nordnorske-, samiske og kvenske mattradisjoner og oppskrifter kommer til å bli viktig innhold i matgledekorpsets arbeid, sier statsforvalter i Troms og Finnmark, Elisabeth Vik Aspaker.

Statsforvalterembetene i nord har god tradisjon for å samarbeid på matområdet og helseområdet.

Arktisk matgledekorps består av seks medlemmer fra Nordland og Troms og Finnmark. Alle medlemmene har bred og tverrfaglig kompetanse på mat- og helseområdet.

Besøke kommuner

– Vi gleder oss til å komme i gang med arbeidet i Arktisk Matgledekorps, og håper å engasjere og motivere kommunene i Nord-Norge med ulike aktiviteter i løpet av året, sier statsforvalter i Nordland, Tom Cato Karlsen.

Det Arktiske Matgledekorpset skal gjennom sitt arbeid i 2023 besøke kommuner, gi informasjon gjennom digitale kanaler og tilby e-læringskurs som er utviklet av LMD.

Matgledekorpset skal tilby besøk til tre kommuner i Nordland og fire i Troms og Finnmark i løpet av 2023. Videre skal matgledekorpset  blant annet jobbe for å øke forståelsen for hvordan god mat- og måltidsglede gir helse og trivsel.

Korpsmedlemmene i nord:

  • Astrid Regine Nessländer (Steigen)
  • Asbjørn Pedersen Sandøy (Alta)
  • Nina Lorentsen (Mosjøen)
  • Ingvild Hansen Ivan (Tromsø)
  • Kristine Johansdatter Gaup Grønmo (Karasjok)
  • Frøydis Gillund (representerer Nordland, Troms og Finnmark gjennom Kompetansenettverket for Lokalmat i Nord

---------

Prosjektarbeidet i Arktisk Matgledekorps ledes av seniorrådgiver Ingvill Bang fra landbruks- og reindriftsavdelingen hos Statsforvalteren i Nordland og seniorrådgiver Marta Valdés Richardsen fra landbruksavdelingen hos Statsforvalteren i Troms og Finnmark. Se kontaktinformasjon på siden her.

Arktisk matgledekorps samlet under et felles møte tidligere i år. Bak fra venstre: Astrid Regine Nessänder, Nina Lorentsen, Ingvild Hansen Ivan, Kristine Gaup Grønnmo, Asbjørn Sandøy. Foran fra venstre: Anders Aasheim, Marta Valdés Richardsen, Gunn- Elise Mathisen, Ingvill Bang, Marit Gåre. Frøydis Gillund var ikke til stede da dette bilde ble tatt.
Arktisk matgledekorps samlet under et felles møte tidligere i år. Bak fra venstre: Astrid Regine Nessänder, Nina Lorentsen, Ingvild Hansen Ivan, Kristine Gaup Grønnmo, Asbjørn Sandøy. Foran fra venstre: Anders Aasheim, Marta Valdés Richardsen, Gunn- Elise Mathisen, Ingvill Bang, Marit Gåre. Frøydis Gillund var ikke til stede da dette bilde ble tatt.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.