Opplevelsesbrosjyren er klar!

Fylkesmannen er stolt av å kunne presentere brosjyren "Har du en opplevelse for salg?" som gir gode eksempler på opplevelsesproduksjon på gårder i Nordland.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 30.09.2015

I våre mange møter med gårdbrukere har vi ofte blitt spurt om hva en opplevelse på gård kan være. Denne brosjyren tar mål av seg å svare på nettopp dette. Både ved å gi noen faglige innspill på temaet, og ved å vise til de gode eksemplene. Det faglige bidraget har vi fått hjelp til av Ann-Heidi Hansen Phd. i naturbaserte opplevelser.

Formålet med brosjyren er å få flere gårdbrukere og eiere av landbrukseiendommer til å vurdere de samla ressursene på gården og åpne opp for nye etableringsmuligheter. Opplevelsesbasert verdiskaping er et nytt og spennende fagområde som kan hjelpe flere til å utvikle lønnsomme produkter. Brosjyren sier noe om hvordan meningsfylte opplevelser kan lages for den enkelte gjest, som i sin tur vil kunne bidra til økt betalingsvilje, sesongforlengelse og/eller nye kundegrupper. Ikke alle som ønsker å starte opp med mat eller reiseliv trenger å tenke på hvordan opplevelsesperspektivet skal ivaretas. Nordland trenger mange flere som starter opp med ny virksomhet, og det er plass til alle som vil tenke nytt.

 

Brosjyren er blitt til gjennom prosjekt Grønt reiseliv i Nordland, som er finansiert av Nordland fylkeskommune og Fylkesmannen i Nordland. I prosessen med å skape denne, har mange bidratt. Vi ønsker å rette en spesiell takk til referansegruppen som har bestått av Elisabeth Utstøl Pettersen (Innovasjon Norge), Kai Breivoll (Nordland fylkeskommune), Heidi Soløy (Nordnorsk reiseliv as) og Dorthe Eide (Universitetet i Nordland).

Heftet er sendt ut til alle gårdbrukere i Nordland som mottar produksjonstilskudd, politikere, ansatte i forvaltningen og ligger vedlagt i høyremenyen. God lesning!

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.