Besøk Den sorte Gryte

Sist men ikke minst er det nå klart for presentasjonen av sjølfolket på Møllevollen gård: Jorunn og Svein-Magne Husjord. Velkommen til et par som ikke tenker innenfor boksen, og som har turt å tenke helt nytt på mange områder:

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 27.10.2014

De startet med 45 geiter i 1983 i en gammel og uhensiktsmessig fjøs. I dag har de 300 geiter som koser seg i nyfjøsen fra 2008, og er i innspurten med ferdigstillelsen av det nye ysteriet der de skal tilby gode opplevelser for besøkende i alle ledd. Dette betyr at gjestene kan kose seg i den nye og fine gårdsbutikken, se ostelagrene som er designet spesielt som visningsrom og nyte et bedre måltid basert på lokalprodusert mat i restauranten. Denne har en hel vegg i glass i flukt mot fjøsen der du kan se ned på geitene.

 

Selvfølgelig er det et eget produksjonskjøkken og hele tre små avdelinger for osteproduksjon der det skal produseres brun,- hvit- og muggoster i mange år framover. Og som ikke det er nok: ystingen blir drevet av et gårdsvarmeanlegg basert på flisfyring! Viktigst er likevel historien som fortelles av vertskapet, og som gjerne tar deg meg på en omvisning på gården som også inkluderer et besøk på gårdsmuseet som de har innredet i den gamle fjøsen.

Møte Jorunn og Svein-Magne via Gårdsdriv-ordninga og få inspirasjon til ny satsing på egen gård/landbrukseiendom.

For booking av plass på Gårdsdriv-ordninga ta snarest kontakt med Tor-Ivar Grav på mobil: 9506 7007.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.