Avfallsselskap i Nordland

Nordland har seks interkommunale avfallsselskap og fire private avfallsselskap som har anlegg som er omfattet av industriutslippsdirektivet (virksomheter over en viss størrelse). Vi har også flere mindre avfallsanlegg. 

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 28.11.2012

De interkommunale selskapene driver miljøstasjoner i siner respektive eierkommuner i tillegg til de regionale avfallsdeponiene. De private avfallsselskapene driver avfallsanlegg og tilbyr avfallstjenester i hovedsak for bedriftsmarkedet.

Det meste av avfallet vi leverer inn til avfallsselskapene går til materialgjenvinning eller forbrenning med energigjenvinning. Det er likevel behov for å deponere noe avfall som det er vanskelig å finne andre løsninger for.

De private avfallsselskapene tilbyr tjenester i hovedsak til næringslivet. De har ulike foretningsområder innenfor farlig avfall, bygge- og rivningsavfall, metaller osv. Også de interkommunale selskapene har datterbedrifter som tilbyr tjenester til næringslivskunder innenfor de samme områdene.

Anlegg som er omfattet av industriutslippsdirektivet

Mange av avfallsanleggene i Nordland er omfattet av industriutslippsdirektivet (IED). Statsforvalteren har tidligere sendt ut brev for å kartlegge kapasitet ved avfallsanleggene for å vurdere hvilke anlegg som er omfattet. Anlegg som er omfattet har fått pålegg om å vurdere om driften er i tråd med BAT-konklusjonene for avfallsbehandling. 

Statsforvalteren i Nordland holder på å oppdatere tillatelsene til avfallsanleggene som er omfattet av IED. 

Tillatelser til drift av avfallsanlegg

I artiklene som ligger under her finner dere tillatelsene til noen av de største avfallsselskapene i Nordland der statsforvalteren er forurensningsmyndighet. Andre tillatelser finnes på Norske Utslipp.

Vi gjør oppmerksom på at det også er avfallsselskaper som har tillatelse fra Miljødirektoratet som har anlegg i Nordland. Det er også selskaper som tilbyr tjenester i Nordland, men som har tillatelse fra andre statsforvalterembeter.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Publisert 06.07.2020

Utslippstillatelse for Pyrolysenor AS

Pyrolysenor AS har fått tillatelse etter forurensningsloven til å motta, lagre og behandle gummi- og plastbasert avfall ved anlegget sitt i Djupvik i Narvik kommune.


Publisert 04.12.2012

Terje Halsan AS

Terje Halsan AS har to avfallsanlegg i Glomfjord i Meløy.


Publisert 04.12.2012

K2 Nord AS

K2 Nord AS har et anlegg i Holandsvika i Vefsn.


Publisert 04.12.2012

SAR AS avd Sandnessjøen

SAR AS har anlegg på Helgelandsbase Horvnes i Sandnessjøen.


Publisert 04.12.2012

Østbø AS

Østbø AS har anlegg i Bodø, Fauske og Rana.


Publisert 28.11.2012

Søndre Helgeland Miljøverk IKS

Søndre Helgeland Miljøverk (SHMIL) har tillatelse til å drive avfallsmottak og deponi på Åremma i Vefsn kommune. De har også tillatelse til driften av miljøstasjonene i kommunene på Sør-Helgeland.


Publisert 28.11.2012

Helgeland Avfallsforedling IKS

Helgeland Avfallsforedling har tillatelse til å drive mottak og deponi på Røssvollhei og mottak på Vikaleira i Rana kommune. De har også tillatelse til driften av miljøstasjonene i kommunene på Nord-Helgeland.


Publisert 28.11.2012

Iris Salten IKS

Iris Salten har tillatelse til å drive avfallsmottak og deponi på Vikan i Bodø kommune. De har også tillatelse til driften av miljøstasjonene i Saltenkommunene.


Publisert 28.11.2012

Lofoten Avfallsselskap IKS

Lofoten Avfallsselskap har tillatelse til å drive avfallsmottak og deponi på Haugen i Vestvågøy kommune. De har også tillatelse til driften av miljøstasjonene i de fleste Lofotkommunene.


Publisert 28.11.2012

Hålogaland Ressursselskap IKS

Hålogaland Ressursselskap har tillatelse til å drive avfallsmottak og deponi på Djupvik i Narvik kommune. De har også tillatelse til driften av miljøstasjonene i Ofotkommunene.


Aktuelt

Klimagasser: Ved nedbryting av organisk avfall produseres en rekke gasser, blant annet metan (CH4) og karbondioksid (CO2) som bidrar til drivhuseffekten og den globale oppvarmingen. Les mer om dette på Miljøstatus.