Høring av søknad om mudring og utfylling - Fv828 - Herøysund bru - Herøy

Høringsfrist:
11. april 2022
Kart over tiltaksområdet med inntegnet mudringsområde og utfyllingsområde. Illustrasjonen er hentet fra søknaden.

Nordland fylkeskommune har søkt Statsforvalteren i Nordland om tillatelse til mudring og utfylling i sjø langs Fv 828 i Herøysundet i Herøy kommune. 

Publisert 08.03.2022

Om tiltaket

Nordland fylkeskommune planlegger å bygge ny bru langs fylkesvei 828 over Herøysundet i Herøy kommune. Det er nødvendig å mudre for å oppnå tilstrekkelig seilingsdyp for lekter i forbindelse med arbeidet. Videre er det planlagt to midlertidige fyllinger i sjø for plassesring av mobilkran. 

Det skal mudres 2200 kubikkmeter over et areal på 1100 kvadratmeter. De to utfyllingene skal bestå av totalt 1500 kubikkmeter sprengstein over et areal på 500 kvadratmeter. Oppgitte tall er omtrentlige. 

Forurensning

Det har blitt tatt to prøver fra sjøbunnen i området som skal mudres. Det er påvist forurensning av PAH til og med tilstandsklasse V (dårlig miljøtilstand), i den ene prøven. 

Naturverdier

Det er ingen kjente registreringer av spesielle naturtyper eller arter av nasjonal forvaltningsinteresse i tiltaksområdet, hverken på land eller i sjø. 

Høring

Søknaden er publisert under "Dokumenter" på denne siden. Eventuelle uttalelser til søknaden kan sendes til sfnopost@statsforvalteren.no eller Statsforvalteren i Nordland. Postboks 1405, 8002 Bodø innen 11. april 2022.