Tilsyn med tankanlegg

Dato:
10. april 2019 08.30 - 30. april 2019 12.00
Sted:
Bodø og Rana
Kommune:
Bodø, Rana
Ansvarlig:
Miljøvernavdelinga
Målgruppe:
Tankanlegg for farlig avfall

Fylkesmannens miljøvernavdeling har gjennomført tilsyn med tankanlegg for mottak og lagring av farlig avfall. Tilsynet var del av en nasjonal aksjon.

Publisert 19.03.2019

Hensikt

Hensikten med aksjonen var å kontrollere om virksomheten følger opp krav til lagring av farlig avfall på tankanlegg. Tema var både internkontroll og etterlevelse av konkrete krav, som i dette tilfellet er gitt både i forskrift og i en egen tillatelse.

 

Omfang

Fylkesmannen gjennomførte i 2018 en større revisjon av Østbø AS sitt internkontrollsystem. Dette tilsynet var koblet opp mot en nasjonal aksjon for mottak og mellomlagring av farlig avfall. Denne gangen hadde vi et langt kortere besøk med særlig fokus på tanklagring.

Perpetuum Miljø AS fikk i november 2018 en ny og midlertidig tillatelse til mellomlagring av farlig avfall på Langvasshei i Rana. Flytende farlige avfall blir her lagret på tank. I tillegg er det satt opp containere for lagring av farlig avfall i stykkgods.

 

Resultat

Både Østbø AS og Perpetuum Miljø AS fikk avvik på at miljørisikoanalysen manglet en vurdering av sårbarheten til det området som kan bli berørt av forurensning. Dette er et krav som gjelder spesifikt for etablering og drift av tankanlegg. Det ble ikke avdekket noen andre avvik under disse to tilsynene.

For øvrig viser vi til den informasjonen som er lagt ut i høyre kolonne.

Dato:
10. april 2019 08.30 - 30. april 2019 12.00
Sted:
Bodø og Rana
Kommune:
Bodø, Rana
Ansvarlig:
Miljøvernavdelinga
Målgruppe:
Tankanlegg for farlig avfall