Har du sett gaupespor?

Nå er det gode sporforhold over store deler av fylket og høysesong for å lete etter spor av gaupefamilier. Benytt muligheten til å tjene noen kroner og bidra til bestandsregistrering av gaupe.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 07.11.2019

Alle innmeldinger av familiegrupper av gaupe honoreres med kr 3000,-. Vilkåret er at Statens naturoppsyn kan dokumentere observasjonen etter gjeldende regler.

Vi håper at flest mulig melder fra om observasjoner av flere gauper i lag, enten det er spor eller eventuelle observasjoner av dyr. Du kan raskt melde inn dette til den lokale rovviltkontakten i SNO eller via Skandobs, som er tilgjengelig både på internett eller via app på mobiltelefon

 

Gaupespor

Gaupespor ligner på forstørrede kattespor. Fotavtrykkene viser fire tær og skilles fra hundedyr ved at gaupa har nokså runde poter og mer asymmetri på de to fremste tærne. Den har vanligvis ikke kloavtrykk.

Gaupa beveger seg mest i skrittgang, men trav er også vanlig. Sporene går målbevisst i terrenget. Markert lengre skrittlengde enn rev, gjerne rundt 90-130 cm.

Mer informasjon på nettsidene til Rovdata