Veilederne fikk verktøy

Veilederne for fysioterapeuter i turnus fikk faglig påfyll på samlingen vi hadde i Porsgrunn 22. november. 

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 30.11.2022

Katarina Langaard hadde det faglige innholdet og ga deltakerne ulike «verktøy» til bruk i sin veiledning av turnusfysioterapeutene. Langaard er bedriftsfysioterapeut/HMS rådgiver i Synergi Helse og AktiMed As og var leid inn for anledningen. 

Dagen var en blanding av undervisning i plenum og gruppediskusjoner med case. Deltakerne var engasjerte og bidro med eksempler og utfordringer fra sin arbeidshverdag. 

Statsforvalteren har ansvar for å sikre praksis for turnuskandidater i fysioterapi. Hver turnuskandidat har en veileder enten de er i kommuner eller på sykehus. 

Annet hvert år samler også Statsforvalteren alle veiledere for turnuskandidater i fysioterapi, både i den kommunale helse- og omsorgstjenesten og i spesialisthelsetjenesten i Agder og Vestfold og Telemark. Hensikten er å styrke dem i deres rolle.

Rammene for turnustjenesten styres av rundskriv og forskrift. Videre har veilederne en viktig jobb i å bidra til å støtte turnuskandidatene til gradvis å bli selvstendige utøvere av fysioterapifaget.

Neste samling planlegges om 2 år.

Katarina Langaard var kursleder på veiledersamlingen i Porsgrunn 22. november
Katarina Langaard var kursleder på veiledersamlingen i Porsgrunn 22. november Foto: Ingun Fitje Selim, Statsforvalteren i Vestfold og Telemark.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Kontaktpersoner