Barneperspektivet i NAV - boligsosialt arbeid med barnefamilier

Dato:
27. oktober 2022 09.00 - 12.00
Sted:
Digitalt via Teams
Arrangør:
Statsforvalteren i Trøndelag, seksjon NAV/sosiale tjenester
Målgruppe:
Veiledere i NAV-kontorene som møter foreldre med barn
Påmeldingsfrist:
25. oktober 2022 23.59

I regjeringens nasjonale strategi for den sosiale boligpolitikken (2021-2024) er et av hovedmålene at flere skal kunne eie sin bolig der barnefamilier er en prioritert målgruppe for Husbankens startlånsordning. 

Publisert 29.08.2022

Antall barn som lever i risiko for fattigdom har økt de siste årene. Å vokse opp i fattigdom kan medføre konsekvenser på sikt, blant annet for helse, skolegang, muligheter på arbeidsmarkedet og inkludering i samfunnet ellers. Mange barn i familier med lav inntekt er mer utsatt for dårlige boforhold. Dette kan medføre ustabilitet, trangboddhet, uheldig bomiljø og lav boligstandard.

Å ivareta barneperspektivet i NAV innebærer en helhetlig tilnærming til barn, unge og deres familier. En kartlegging kan blant annet medføre at NAV-kontoret må tilby råd og veiledning som kan bidra til å forebygge og løse sosiale problemer, eksempelvis knyttet til bosituasjonen.

Vi inviterer derfor alle i fylkets NAV-kontor som møter foreldre med barn til en samling for å inspirere til det boligsosiale arbeidet. Formålet med samlingen er å styrke kompetansen og kunnskapen i NAV om boligsosialt arbeid for barns beste. Kunnskap om Husbankens startlån og betydningen av samarbeid vil stå sentralt.

Lenke til teamsmøte blir sendt dere senest 26. oktober.

Velkommen!

Programposter:

  • Seksjonsleder NAV/sosiale tjenester, Hanne Øksnes, ønsker velkommen.
  • Fra Statsforvalteren kommer også Sabrina Hammer og Petter Olden. De skal snakke om NAV og det boligsosiale mulighetsrommet i møte med barnefamilier.
  • Husbanken region Midt-Norge vil gi informasjon om Startlånsordningen og hva som skjer i fylket på det boligsosiale arbeidet ovenfor barnefamilier.
  • I Kongsvinger har de hatt et prosjekt som heter «Eie først». Her har de arbeidet med en modell for boligeie for vanskeligstilte husstander med barn hvor bosituasjonen bidrar til ekskludering og utenforskap. Det er tatt utgangspunkt i Husbankens «Eie først-modell». Else Marit Sætaberget fra kommunen og Sveinung Sulutvedt fra NAV vil dele erfaringer og resultater fra dette arbeidet.
Dato:
27. oktober 2022 09.00 - 12.00
Sted:
Digitalt via Teams
Arrangør:
Statsforvalteren i Trøndelag, seksjon NAV/sosiale tjenester
Målgruppe:
Veiledere i NAV-kontorene som møter foreldre med barn
Påmeldingsfrist:
25. oktober 2022 23.59

Kontaktpersoner