Bygdevekstavtaler til Indre Namdal og Rindal/Holtålen

To områder i Trøndelag er utpekt av Kommunal- og distriktsdepartementet som nasjonale piloter for utprøving av bygdevekstavtaler.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 24.11.2022

Regjeringen har bestemt at Indre Namdal og Rindal sammen med Holtålen skal få være med å prøve ut ordningen med bygdevekstavtaler. I en pressemelding på Kommunal- og distriktsdepartementet sier kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik at han gleder seg til å se hva kommunen får til sammen når de skal utvikle løsninger på distriktsutfordringene sine.

– Disse trøndelagskommunene ønsker å ta tak i lokale distriktsutfordringer og finne løsninger som passer for dem. Jeg gleder meg til å se hva kommunene får til sammen, og med Staten som partner, sier kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp).

Bygdevekstavtaler er et nytt distriktspolitisk virkemiddel som skal bidra til bosetting, tilgang på kompetent arbeidskraft og framtidsrettet næringsutvikling i distriktskommuner.
Nå skal regjeringen teste ut bygdevekstavtaler i to pilotområder i Trøndelag. Indre Namdal (Røyrvik, Grong, Lierne og Namsskogan) og Rindal sammen med Holtålen.

– Indre Namdal er den regionen i Trøndelag som har de største distriktsutfordringene å ta tak i. Samtidig har kommunene store muligheter, og har lang tradisjon for samarbeid. Ideen til bygdevekstavtaler kan på mange måter sies å ha sitt utspring her, og det har blitt jobbet godt med konkretisering av piloten som vi nå gir penger til. Vi håper dette nye verktøyet kan bidra til å gi ny giv i regionen, sier Gjelsvik.

Les mer om bygdevekstavtalene på Kommunal- og distriktsdepartementets nettside.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.