Bli med å plukke søppel langs kysten

Du plukker og melder inn, og Skjærgårdstjenesten henter. Foto: Anne Brosø
Du plukker og melder inn, og Skjærgårdstjenesten henter. Foto: Anne Brosø

Bli med på å rydde kyst og øyer i Vestfold for søppel! Skjærgårdstjenesten henter søppel som du melder inn.

Publisert 09.03.2021, Sist endret 09.03.2021

Velg en øy eller en strekning som ryddes. Fyll ut skjema under så vil Skjærgårdstjenesten hente søppelet og frakte det til et mottaksanlegg. Ordningen gjelder for Vestfold.

Larvik kommune har også egne meldeskjema for frivillig rydding av avfall

I flere kommuner er det dessuten satt ut dispensere med sekker. På dispenseren står det informasjon om hvor avfallet skal settes.

Smittevern

Statsforvalteren anbefaler at man følger helsemyndighetenes anbefalinger og restriksjoner i forbindelse med alle aktiviteter. Sjekk nettsidene til din kommune for mer informasjon om forholdsregler.

Grågåsa er svært tidlig på reir langs kysten og i skjærgården. Vis hensyn til fuglene når du rydder.
Grågåsa er svært tidlig på reir langs kysten og i skjærgården. Vis hensyn til fuglene når du rydder. Foto: Ragnar Syvertsen / Fuglekamera.no.

Hensyn til hekkende fugler

Mange fugler er svært tidlig igang med hekking langs kysten i Vestfold. Vis derfor hensyn når du er ute og rydder. Hvis fugler flakser opp i nærheten kan det være et tegn på at de har reir. Trekk deg i så fall unna.

Meld inn på skjema under

Bruk skjemaet under for å varsle Skjærgårdstjenesten. Du får en bekreftelse på e-post når du har sendt inn skjemaet.

Tusen takk for at dere bidrar til å ta vare på kysten og havet!

Ja, vi er med på dugnaden!

Ved mange populære turområder er det satt ut strandryddebokser. Her kan du forsyne deg med en søppelsekk og rydde underveis på tur. Informasjon om henting står på boksene.
Ved mange populære turområder er det satt ut strandryddebokser. Her kan du forsyne deg med en søppelsekk og rydde underveis på tur. Informasjon om henting står på boksene. Foto: Statsforvaltaren i Vestfold og Telemark.

Skjærgårdstjenesten