Ytterligere tilsynsmessig oppfølging med psykiater

På bakgrunn av muntlige opplysninger vi har mottatt, har vi funnet grunn til å undersøke en psykiaters rekvirering av vanedannende legemidler. Dette er den samme psykiateren vi fant grunn til videre tilsynsmesig oppfølging med i januar.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 08.02.2023

Vi har innhentet reseptstatistikk ved å be utvalgte apotek om å oversende reseptdata for legemiddelgruppe A og B. Frist for å oversende reseptdata var 6. februar 2023, og vi vil i løpet av kort tid gjennomgå at vi har mottatt reseptdata fra alle apotek og eventuelt sende purringer.

Når vi har mottatt reseptdata fra alle apotekene, vil vi gjennomgå disse og vurdere om det er nødvendig med videre tilsynsmessig oppfølging.

Dersom vi ikke finner grunn til videre tilsynsmessig oppfølging, vil saken avsluttes med en kort begrunnelse.

Vi kommer ikke til å gi nærmere opplysninger om bakgrunnen for at vi har funnet grunn til å undersøke psykiaterens rekvireringspraksis.

Vi kommer heller ikke til å gi ytterligere kommentarer før vi har mottatt reseptdata fra alle apotek og gjort en vurdering av disse.

Om den øvrige tilsynsmessige oppfølgingen

Vi har mottatt svar på brevene hvor vi ba om opplysninger og vil gjennomgå og gjøre en vurdering av disse.

Vi kommer ikke til å gi ytterligere kommentarer per nå.

Generelt om tilsynsmessig oppfølging av rekvireringspraksis

Dersom vi vurderer at det er behov for videre tilsynsmessig oppfølging, vil vi be helsepersonellet om å oversende pasientjournaler til utvalgte pasienter. Vi vil også be om en nærmere spesifisert tilbakemelding på vurderingene bak behandlingen til disse pasientene. Helsepersonellet vil få oversendt kopi av sammenstilling av reseptdata til orientering.

Etter å ha mottatt de etterspurte opplysningene vil vi gjøre en vurdering av om rekvireringspraksisen har vært i henhold til gjeldende regelverk.