Hudklinikk driver ulovlig markedsføring av legemiddel

Direktoratet for medisinske produkter (DMP) har pålagt Skinsational AS på Nøtterøy å stanse kosmetisk behandling, salg og markedsføring av produktet «Lemon bottle».

Publisert 30.05.2024

Skinsational AS har markedsført produktet «Lemon Bottle» på sin Instagramkonto og Facebookkonto. Siden produktet kan klassifiseres som et legemiddel på bakgrunn av både funksjon og presentasjon, er klinikken pålagt å avslutte salg og markedsføring. De må også opplyse hvem som har solgt produktet, slik at DMP kan føre videre kontroll. Hudklinikken har fått en frist for å oversende disse opplysningene innen 7. juni 2024.

Om "Lemon Bottle"

Noe av bakgrunnen til at produktet kan klassifiseres som legemiddel, er at det blir injisert under huden i fettvev. Det er dermed ikke omfattet av definisjonen på kosmetikk.

Direktoratet for medisinske produkter har tatt prøver av «Lemon Bottle» for analyse. Resultater av analysene utført viser at produktet ikke inneholder tre av fire substanser deklarert på pakningen. Videre garanterer ikke produsenten for at produktet er sterilt.

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.