Grensetjenesten er 20 år!

Fra venstre: Valgerd Svarstad Haugland, Statforvalter Oslo og Viken, Helena Höij, Landshövding Dalarne, Georg Andrèn Landshövding Värmland og Knut Storberget Statsforvalter Innlandet.
Fra venstre: Valgerd Svarstad Haugland, Statforvalter Oslo og Viken, Helena Höij, Landshövding Dalarne, Georg Andrèn Landshövding Värmland og Knut Storberget Statsforvalter Innlandet. Foto: Kikki Lindset, Grensetjenesten.

Jubileet ble markert med grenseråd, seminar og festmiddag. Vi gratulerer med vel gjennomførte 20 år og ser fram til de neste 20 år. Statsforvalteren i Innlandet har vært med helt fra starten.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 17.11.2022

Grensetjenesten er en informasjonstjenester som veileder enkeltpersoner og firmaer om arbeid, familieforhold og livet på tvers av den norsk-svenske grensen. En del av det de jobber med er  er å identifisere grensehindre, dvs regelverk som hindrer samarbeid over grensen. Grensetjenesten samarbeider tett med de andre grensetjenestene i Norden og Nordisk ministerråd.

Statsforvalter Knut Storberget holdt innlegg
Statsforvalter Knut Storberget holdt innlegg Foto: Unni Dalsegg, Nav.

Grensetjenesten har også et grenseråd som er sammensatt av myndigheter i Norge og Sverige som de som bor og lever på tvers av grensen er avhengig av som skatt, NAV, politi, toll. Og det er avgjørende at disse deltar i og deler sin kunnskap med grenserådet.

Næringsministeren kom også
Næringsministeren kom også Foto: Kikki Lindset, Grensetjenesten.
Landshövding i Dalarne Georg Andrén holdt inlegg.
Landshövding i Dalarne Georg Andrén holdt inlegg. Foto: Unni Dalsegg, Nav.

Statsforvalteren i Innlandet og hans kollega i Värmland har ordførervervet i grenserådet og deler på oppgaven. Også deres kollegaer i Dalarne og Oslo og Viken deltar i grenserådet.