Grensetjenesten er 20 år!

Fra venstre: Valgerd Svarstad Haugland, Statforvalter Oslo og Viken, Helena Höij, Landshövding Dalarne, Georg Andrèn Landshövding Värmland og Knut Storberget Statsforvalter Innlandet.
Fra venstre: Valgerd Svarstad Haugland, Statforvalter Oslo og Viken, Helena Höij, Landshövding Dalarne, Georg Andrèn Landshövding Värmland og Knut Storberget Statsforvalter Innlandet. Foto: Kikki Lindset, Grensetjenesten.

Jubileet ble markert med grenseråd, seminar og festmiddag. Vi gratulerer med vel gjennomførte 20 år og ser fram til de neste 20 år. Statsforvalteren i Innlandet har vært med helt fra starten.

Publisert 17.11.2022

Grensetjenesten er en informasjonstjenester som veileder enkeltpersoner og firmaer om arbeid, familieforhold og livet på tvers av den norsk-svenske grensen. En del av det de jobber med er  er å identifisere grensehindre, dvs regelverk som hindrer samarbeid over grensen. Grensetjenesten samarbeider tett med de andre grensetjenestene i Norden og Nordisk ministerråd.

Statsforvalter Knut Storberget holdt innlegg
Statsforvalter Knut Storberget holdt innlegg Foto: Unni Dalsegg, Nav.

Grensetjenesten har også et grenseråd som er sammensatt av myndigheter i Norge og Sverige som de som bor og lever på tvers av grensen er avhengig av som skatt, NAV, politi, toll. Og det er avgjørende at disse deltar i og deler sin kunnskap med grenserådet.

Næringsministeren kom også
Næringsministeren kom også Foto: Kikki Lindset, Grensetjenesten.
Landshövding i Dalarne Georg Andrén holdt inlegg.
Landshövding i Dalarne Georg Andrén holdt inlegg. Foto: Unni Dalsegg, Nav.

Statsforvalteren i Innlandet og hans kollega i Värmland har ordførervervet i grenserådet og deler på oppgaven. Også deres kollegaer i Dalarne og Oslo og Viken deltar i grenserådet.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.