Fagdag om velferdsteknologi

Dato:
14. november 2022 10:00 - 14:30
Stad:
Teams
Arrangør:
Statsforvalteren i Innlandet og USHT Innlandet
Påmeldingsfrist:
11. november 2022 23:59

Statsforvalteren i Innlandet og USHT Innlandet inviterer til digital fagdag om velfersdteknologi. Bli med og hør mer om samhandling i tjenestene i kommunene. 

Publisert 14.10.2022

Omsorgssektoren står foran store utfordringer i tiden som kommer. Det vil bli flere eldre som ønsker å bo hjemme, og flere tjenester skal flyttes over fra spesialisthelsetjenestene og til kommunene. Samtidig er det en nedgang i antall personer som utdanner seg innenfor helse.

Velfersdteknologi skal ikke erstatte nødvendige tjenester, men være et verktøy og et supplement som skal bidra til at pasientene føler trygghet, opplever mestring og får større frihet. Dette vil kunne bidra at personer kan bo lenger i hjemmet.

Digital hjemmeoppfølging gir mulighet for forsvarlig helsehjelp uten at pasienten må reise langt for å komme til sykehus. Dette kan gi mindre belastninger for pasienten, og gir en stor samfunnsøkonomisk gevinst som kan omfordeles til andre viktig helsetjenester.

Innlandet har store demografiske utfordringer og det er for mange kommuner lange avstander til sykehus. Mange kommuner i Innlandet har arbeidet godt med å få tatt i bruk velfersdteknologi.  Velferdsteknologi treffer et helt økosystem og er ett av flere elementer i digitaliseringen av helse- og omsorgsfeltet. Det vil derfor være viktig å se velfersdteknologi i sammenheng med andre tjenester.

Tema for fagdagen er samhandling i tjenestene.

Det vil bli presentert mange spennende prosjekter og arbeid som pågår innenfor e-helse. Av innlegg vil det bli presentert sammenheng mellom velferdsteknologi og e-helse, KS sitt kommunenettverk og Digi Innlandet sin rolle i dette. Vi får også presentert flere spennende prosjekter knyttet til knyttet til digital hjemmeoppfølging og samhandling innen ulike fagområder, og prosjekter hvor velfersdteknologi implementeres i tjenester rettet mot barn, unge og personer med tidlig ervervede funksjonsnedsettelse

Program ligger vedlagt under dokumenter. 

Dato:
14. november 2022 10:00 - 14:30
Stad:
Teams
Arrangør:
Statsforvalteren i Innlandet og USHT Innlandet
Påmeldingsfrist:
11. november 2022 23:59