Informasjonsbrev uke 12/2022

Innhold:

  • Invitasjon til inspirasjonsseminar for oppstart av nye inkubatorkurs
  • Bli med på Webinar med Christian Anton Smedshaug i Agri Analyse
  • Fagdag for nytilsatte i kommunal landbruksforvaltning
  • Forvaltningskurs landbruksveg 24. - 25. mai
  • Ny rapport om beiteskader av hjort
  • Oppfordring til å ta med arealsaker for drøfting på landbrukskonferansen

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 23.03.2022

Snarvei til:

 

Invitasjon til inspirasjonsseminar for oppstart av nye inkubatorkurs

Tirsdag 29. mars kl 10.00 – 12.00 arrangerer Prosjektet Robust Småskala Grønt inspirasjonsseminar (på Teams) der målsettingen er å bidra til økt lokal grønnsaksproduksjon. Dette inspirasjonsseminaret gir deg innblikk i hva et inkubatorprogram er, erfaringer som er gjort og hvordan det kan gjennomføres. Fylkene Oslo og Viken, Vestland og Trøndelag har gjennomført inkubatorkurs i markedshagedyrking etter en svensk modell i 2-3 omganger, og dette har bidratt til oppstart av flere nye markedshager.

Hovedmålgruppa for inspirasjonsseminaret er institusjoner og organisasjoner som kan bidra inn i eller arrangere et inkubatorprogram, i et samarbeid mellom regionale fagmiljø på grønnsaksproduksjon og fagmiljø på forretningsutvikling. Kommunene spiller en viktig rolle for å bidra både i ulike former for tilrettelegging og mobilisering.

Her kan du lese mer om programmet og melde deg på.

Påmeldingsfrist 25. mars kl 12.00

Kontaktpersoner: Gunhild Halvorsen og Kari Kolle 

 

Bli med på Webinar med Christian Anton Smedshaug i Agri Analyse

Torsdag 21. april kl. 9-10 inviterer Statsforvalteren i Trøndelag til digitalt foredrag med Christian Anton Smedshaug i Agri Analyse om «Hvordan framtida ser ut i et globalt perspektiv og hva konsekvensene blir for den enkelte bonde». I de usikre tidene vi har nå, er spørsmål knyttet til landbruksøkonomi både nasjonalt og internasjonalt blitt aktualisert. Smedshaug vil snakke om nasjonalt og globalt perspektiv på utfordringer i landbruket. 

Webinaret er åpent for alle interesserte.

Mer informasjon og påmelding på vår hjemmeside. 

Påmeldingsfrist 19. april.

Kontaktpersoner: Marit Nestande og Ivar Stokkan 

Fagdag for nytilsatte i kommunal landbruksforvaltning 

Landbruksavdelingen inviterer til fagdag for nytilsatte fredag 22. april på Statens hus, Trondheim. Vi håper så mange som mulig av dere som er ansatt i løpet av de to siste årene har lyst og anledning til å bli med. Start klokka 1000 og slutt klokka 1500. På fagdagen vil du få noe informasjon fra landbruksdirektøren, bli kjent med mange av oss som jobber i landbruksavdelingen, og få orientering om hvordan vi legger opp digitale møter med ulike fagtema framover.

Informasjon på vår hjemmeside og påmelding.

Påmeldingsfrist 18. april.

Kontaktperson: Siri Bruem tlf 74 16 82 05 og Marit Røstad tlf 74 16 81 01

 

Forvaltningskurs landbruksveg 24. - 25. mai

Statsforvalteren inviterer i samarbeid med Skogkurs og Værdalsbruket til forvaltningskurs for landbruksveger 24.-25. mai. Fokus vil være rettet mot skogsveger. Hovedmålgruppen for kurset er kommunale skogansvarlige som saksbehandler skogsveger. Sett av de to datoene nå. Vi jobber med å skaffe finansiering til kurset slik at det blir en lav egenandel for deltakelse. Vi har reservert overnatting ved Stiklestad hotell. Vi legger opp til en dag inne med forelesninger og en dag ute for å se på veger i felt. Vi kommer tilbake med info om program og påmelding i et senere informasjonsbrev.

Kontaktperson: Rune Saursaunet 

 

Ny rapport om beiteskader av hjort

NIBIO Rapport Vol. 8 Nr. 39 2022: Beiteskade av hjort i foryngingsfelt og ung produksjonsskog av gran og furu, områdebruk og forvaltingstiltak for å redusera skadeomfang føreligg no. Rapporten samanfattar resultata frå feltregistreringane gjort frå Suldal i sør t.o.m. kommunar i sørleg del av Trøndelag.

Rapporten på nett.
Bruk denne lenka ved formidling/sitering av rapporten. PDF-fil kan lastast ned herfrå.

Kontaktperson: Rune Saursaunet

 

Oppfordring til å ta med arealsaker for drøfting på landbrukskonferansen

Landbrukskonferansen dag 2 (6. april) står følgende post på programmet under parallellsesjon arealforvaltning: "Statsforvalteren/kommuner orienterer om aktuelle saker innen arealforvaltning som innledning til diskusjon." Her har dere en anledning til å ta med saker som dere ønsker å drøfte. Det kan f.eks. være reguleringsplaner, dispensasjonssaker eller andre saker som har med arealforvaltning å gjøre.

Vi hos Statsforvalteren har også med en del saker, så vi håper det blir gode diskusjoner.

Kontaktperson: Laila Marie Sorte

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.