Søknad om tillatelse - etablering av gjenvinningsanlegg for gravemasser - Forset Grustak - Trondheim Massegjenvinning AS - Trondheim kommune

Høyringsfrist:
5. mai 2023 23:59

Trondheim Massegjenvinning AS søker om tillatelse etter forurensningsloven til etablering av gjenvinningsanlegg for gravemasser.

Publisert 29.03.2023

Bakgrunn for søknaden
Opplagsplass for avfall krever særskilt tillatelse etter forurensningsloven. I en tillatelse setter Statsforvalteren vilkår som skal ivareta ytre miljø, som blant annet begrensning i typer og mengder avfall, grenseverdi til støy, kontroll på utslipp til vann, tiltak mot flygeavfall, kompetanse om farlig avfall, og lignende.

Alle gjeldende tillatelser (etter forurensningsloven) er tilgjengelig på www.norskeutslipp.no.

Søknaden
Trondheim Massegjenvinning AS (TMG) søker om tillatelse etter forurensningsloven til mottak, sortering, bearbeiding og gjenvinning av overskuddsmasser på gnr. 538, bnr. 2 i Trondheim kommune (Forset Grustak).

TMG har inngått avtale med grunneierne, som også er innehavere av bedriften Forset Grus AS. Omsøkte anlegg ønsker å tilby mottak, sortering, bearbeiding og mellomlagring av overskuddsmasser. Det er i hovedsak snakk om masser som sand, stein, grus og jord med opphav fra ulike tiltaksområder i regionen. Masser som er rene gjennomgår mottak og mellomlagring inntil de kan benyttes i nye tiltak. Forurensede gravemasser skal sorteres og om nødvendig behandles i vaskeanlegg slik at de kan gjenvinnes og gjenbrukes.

Frist for merknader
Vi ber om at eventuelle merknader til søknaden sendes til Statsforvalteren i Trøndelag, postboks 2600, 7734 Steinkjer eller på e-post til sftlpost@statsforvalteren.no innen 05. mai 2023.

Vi har bedt Trondheim kommune om å legge søknaden ut til offentlig gjennomsyn på deres servicetorg og hjemmeside. Søknaden blir også kunngjort i Adresseavisen.