Søknad om tillatelse - drift av snødeponi - Tranamarka - Steinkjer kommune

Høyringsfrist:
14. desember 2022 23:59

Steinkjer kommune søker om tillatelse etter forurensningsloven til drift av snødeponi.

 

Publisert 23.11.2022

Bakgrunn for søknaden
Steinkjer kommune fikk midlertidig tillatelse til drift av snødeponi den 15. mars 2022, på gnr. 190 bnr. 68 (den nedlagte idrettsbanen på Tranamarka). En midlertidig tillatelse ble gitt på bakgrunn av at kommunen opplevde store utfordringer med lagring av snø i sentrum vinteren 2021/2022. 

Den midlertidige tillatelsen ble gitt med varighet ut vintersesongen 2021/2022. Kommunen søker nå om permanent tillatelse til drift av snødeponi på samme sted, med samme mengder.

For mer informasjon viser vi til dokumentene tilgjengelig i menyen til høyre.

Innhold i en tillatelse
Opplagsplass for snø krever særskilt tillatelse etter forurensningsloven. I en tillatelse settes det vilkår som skal ivareta ytre miljø, som blant annet grenseverdi til støy, kontroll på utslipp til vann, tiltak mot flygeavfall, og lignende.

Alle gitte tillatelser er tilgjengelig på www.norskeutslipp.no.

Frist for merknader
Vi ber om at eventuelle merknader til søknaden sendes til Statsforvalteren i Trøndelag, postboks 2600, 7734 Steinkjer eller på e-post til sftlpost@statsforvalteren.no innen 14. desember 2022.

Vi har bedt Steinkjer kommune, som er ansvarlig søker, om å legge søknaden ut til offentlig gjennomsyn på deres servicetorg og hjemmeside. Søknaden blir også kunngjort i Trønder-Avisa.