Vil du lære mer om bioenergi?

Besøk ved et gårdsvarmeanlegg er en del av programmet når det inviteres til bioenergiseminar på Mo i februar.

 

 

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 17.01.2014

Fylkesmannen skal i samarbeid med Innovasjon Norge arrangere to bioenergiseminarer i år. Det første er allerede 20. februar. Med påmeldingsfrist 13. februar. Målgruppen er bønder, skogeiere, bondelag, skogeierlag og eiere av vannbåren varme. Også utbyggere og andre interesserte kan delta.

Stimulere

 

- Målet med seminarene er å stimulere jord- og skogbrukere til å satse på bioenergi og å etablere gårdsvarmeanlegg på gården. Blant annet vil deltakerne få høre om gårdsvarmekurset som en del av programmet som pågår ved Meyergården hotell i Mo i Rana, sier David Johann, rådgiver skogbruk v/ Landbruks- og reindriftsavdelingen hos Fylkesmannen som også forteller at det er lagt opp til  gårdsbesøk hos Per Edvard Magnussen. Her vil de får se gårdsvarmeanlegget i drift samt brensellager. Dette er et flisfyrt biovarmeanlegg som forsyner egen bolig, verkstedbygg og bolighus til nabo. Gårdsbruket har ikke dyr, men det drives skogbruk, gårdssag og vedproduksjon.

 David Johann

Også i oktober

Neste bioenergiseminar holdes i oktober. Denne gang legges seminaret til region Lofoten/ Vesterålen, eventuelt Narvik. Dette er et ledd i Fylkesmannens informasjonsarbeid om mulighetene innen bioenergi og skal være praktisk rettet. Gjennom en planlagt befaring av gårdsvarmeanlegg under seminarene skal dette anskueliggjøre drift, vedlikehold og utfordringer ved oppstartfasen i praksis.

Seminaret er gratis. Pris for lunsj, kaffe og frukt kr. 245

Påmelding innen 13. februar 2014:

Fylkesmannen i Nordland v/ David Christopher Johann fmnodjo@fylkesmannen.no tlf. 755 31642

NB: Bindende påmelding!

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.