Høring av søknad om utfylling i sjø - Kåringen næringspark - Lødingen kommune

Høyringsfrist:
6. juli 2022
Tiltaksområde med prøvestasjoner for overflatesediment (0-30 cm). Skravert område indikerer utfyllingsområdet. Illustrasjon er hentet fra søknaden og utarbeidet av Multiconsult AS.

Kåringen Næringspark AS har søkt Statsforvalteren i Nordland om tillatelse til utfylling i sjø i Lødingen næringspark i Lødingen kommune. 

Publisert 03.06.2022

Om tiltaket

I forbindelse med landvinning for å få tilgang til egnede næringsarealer, planlegger Kåringen Næringspark AS å fylle ut i sjø i planområdet Lødingen næringspark. Det skal fylles ut omtrent 623 000 kubikkmeter masse over et areal på omtrent 87 000 kvadratmeter. Det skal benyttes ulike typer masser, og det ses blant annet på muligheten for å nyttiggjøre overskuddsmasser fra arbeidet med Hålogalandsvegen. 

Forurensning

Det har blitt tatt prøver av sjøbunnen i og ved tiltaksområdet. Det er ikke påvist forurensning over tilstandsklasse II (god miljøtilstand). Området som skal fylles ut vurderes derfor som ikke forurenset. 

Naturverdier

Tiltaksområdet overlapper med naturtypen strandeng og strandsump. Det er registrert flere fuglearter av nasjonal forvaltningsinteresse i nærheten av tiltaksområdet. 

Høring

Søknaden er publisert under "Dokumenter" på denne siden. Eventuelle uttalelser til søknaden kan sendes til sfnopost@statsforvalteren.no eller Statsforvalteren i Nordland, postboks 1405, 8002 Bodø innen 6. juli 2022.

Høyringsfrist:
6. juli 2022