Høring av søknad om tillatelse til utfylling i sjø ved Holm fergeleie i Bindal kommune

Høyringsfrist:
17. juli 2022
Oversiktskart over den planlagte utfyllingene og plassering av prøvepunktene for undersøkelse av sedimenter.

Nordland fylkeskommune har søkt Statsforvalteren i Nordland om tillatelse til utfylling i sjø for å utvide biloppstillingsplassen ved Holm fergeleie i Bindal kommune.

Publisert 08.06.2022

Om tiltaket

Tiltaket omfatter utfylling av omtrent 15000 m3 sprengsteinmasser over et areal på omtrent 4000 m2. Planlagt oppstart for tiltaket er oktober 2022 og tiltaket vil ha en varighet på 1-1,5 år.

Forurensning

Undersøkelser av sedimenter i området som skal fylles ut viser at de hovedsakelig har bakgrunnsnivå eller god miljøtilstand (tilstandsklasse I og II) av stoffene det har blitt testet for, med unntak av TBT i moderat miljøtilstand (tilstandsklasse III) i to av prøvene.

Naturverdier

Det er et lokalt viktig gytefelt for torsk i området der fergeleiet ligger. Omtrent 100 og 700 meter vest for tiltaksområdet er det registrert en garnfiskeplass og et reketrålingsfelt. Et område med større tareskogforekomster, klassifisert som viktig, er kartlagt rett utenfor tiltaksområdet. Det er registrert flere fuglearter av stor eller særlig stor forvaltningsinteresse i nærheten av tiltaksområdet. Noe av området på land som fylles ut inneholder artsrik naturbeitemark.

Høring

Søknaden er publisert under "Dokumenter" på denne siden. Eventuelle uttalelser til søknaden kan sendes til sfnopost@statsforvalteren.no eller Statsforvalteren i Nordland, Postboks 1405, 8002 Bodø innen 17. juli 2022.