Søknad om mudring - Holm fergeleie - Bindal

Høyringsfrist:
1. juli 2021
Utsnitt fra karttegning som viser området som skal mudres ved Holm fergeleie i Bindal kommune. Karttegningen er fra søknaden.

Nordland fylkeskommune har søkt Statsforvalteren i Nordland om tillatelse til å mudre i innseilingen og i fergebåsene ved Holm fergeleie i Bindal kommune.

Publisert 26.05.2021

Om tiltaket

Nordland fylkeskommune har søkt om å mudre ca. 8000 kubikkmeter sedimenter over et areal på ca. 9000 kvadratmeter ved Holm fergeleie i Bindal kommune. Bakgrunnen for mudringen er behov for å tilrettelegge for nye ferger som trenger en dypere trasé og større plass. Tiltaket planlegges gjennomført i 2021. 

Nordland fylkeskommune planlegger å frakte mudringsmassene til eiendom gnr. 14, bnr. 3 i Bindal kommune der grunneieren skal benytte massene til jordforbedring og utvidelse av jordbruksareal.

Forurensning og naturverdier

Undersøkelser av sedimentene som skal mudres viser at de hovedsakelig har bakgrunnsnivå eller god miljøtilstand (tilstandsklasse I og II) av stoffene det har blitt testet for, med unntak av nikkel i moderat miljøtilstand (tilstandsklasse III) i et par av prøvene.

Det er et lokalt viktig gytefelt for torsk i området der fergeleiet ligger. Omtrent 100 og 700 meter vest for tiltaksområdet er det registrert en garnfiskeplass og et reketrålingsfelt. Tiltaksområdet ligger tett på et område med større tareskogforekomster, klassifisert som viktig.

Høring

Søknaden og tilhørende dokumenter finnes under "dokumenter" på denne siden. Enkelte opplysninger i søknaden (relatert til mudringsareal og disponering av massene) har blitt endret siden søknaden først ble sendt. Informasjonen i denne artikkelen er oppdatert med de nye opplysningene. 

Ytterligere opplysninger om saken kan fås ved henvendelse til Statsforvalteren i Nordland på tlf. 75 54 78 13. Eventuelle merknader til søknaden kan sendes til sfnopost(@)statsforvalteren.no eller Statsforvalteren i Nordland, Postboks 1405, 8002 Bodø innen 1. juli 2021.