Statsborgerseremoni i Stormen

1. oktober ble årets siste statsborgerseremoni avholdt i Nordland.
1. oktober ble årets siste statsborgerseremoni avholdt i Nordland. Foto: Øystein Wasmuth / Statsforvalteren i Nordland.

Årets siste statsborgerseremoni i Nordland gikk av stabelen i Bodø 1. oktober. 107 deltakere og om lag 150 gjester bidro til en flott feiring i Stormen konserthus.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 10.10.2022

Målet med statsborgerseremonier er å ønske nye statsborgere velkommen og markere at nye medlemmer tas opp i det norske fellesskapet.

Høytidelig ramme

Deltakerne på seremonien har sitt opphav i 34 ulike land og er i dag bosatt i 14 av Nordlands kommuner. Det var en stor dag for mange, og noen av deltakerne møtte opp i bunad, andre i utenlandske festdrakter. Du kan se bildeserie fra seremonien nederst i saken.

Konferansier var assisterende statsforvalter Monica Andreassen Iveland, og statsforvalter Tom Cato Karlsen hadde rollen som seremonimester. Gjestetalen ble holdt av Lida Zulgei, som blant annet er leder for flerkulturelt råd i Bodø.  

Musikalsk innslag var ved John Kristian Bjørnstad som sang akkompagnert av Steinar Pedersen på piano. Duoen fremførte Barndomsminne fra Nordland (Blix/Thomesen), En drøm (E. Grieg) og Barbererens Arie (G. Rossini, med nordnorsk tekst av Åse Krystad).  

I tillegg til gjestene var også ordførere fra Bodø, Fauske, Hamarøy, Meløy Nesna og Rødøy, samt varaordfører i Saltdals til stede. Politimester i Nordland politidistrikt, Heidi Kløkstad, overvar også seremonien.

Talere, musikere, deltakere og gjester var alle med på å bidra til at seremonien fikk en høytidelig ramme og et sterkt, nordnorsk preg.

Rekordmange invitert

Det har blitt mange nye norske statsborgere det siste året, og det ble sendt ut rekordmange invitasjoner til statsborgerseremoniene i Nordland.

Årsakene er blant annet at det fra og med 1. januar 2020 ble tillatt med ett eller flere statsborgerskap i tillegg til det norske. Og, på grunn av pandemien var årets seremonier de første som ble avholdt i Nordland siden 2019.

Statsforvalteren i Nordland sendte ut 1336 invitasjoner til seremoniene i Sortland og Bodø, og til sammen deltok 169 nye norske statsborgere.

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.