Løfter fram organisasjonene

Fjellklatrer, ekspedisjonsfarer og tv-kjendis Cecilie Skog blir en av hovedattraksjonene på konferansen «Trygghet og trivsel i lag og organisasjoner» som arrangeres i Ålesund 13.- og 14. mars.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 20.02.2015

Fokus på barn og unge: - Vi håper mange kommer til Ålesund. Dette er en møteplass for alle som er opptatt av barn og unge, sier Siri Ask Fredriksen i Møre og Romsdal idrettskrets (blå jakke). Med i gruppa som jobber med konferansen er også; Ann Helene Skare (Møre og Romsdal fylkeskommune), Anne Mette Nerbøberg (Fylkesmannen i Møre og Romsdal), Paul Gabor (Kompetansesenter Rus Midt-Norge), Tore Nedregård (Møre og Romsdal Røde Kors), Else Marie Outzen (Møre og Romsdal musikkråd) og Vegard Rangsæter (Møre og Romsdal idrettskrets). Foto: Hugo Tingvoll.

Det er Fylkesmannen i Møre og Romsdal som arrangerer konferansen i samarbeid med Møre og Romsdal Fylkeskommune, Kompetansesenter Rus-Midt-Norge, Møre og Romsdal idrettskrets, Møre og Romsdal musikkråd og Røde Kors.  De mange frivillige som står på og jobber for organisasjonslivet i Møre og Romsdal er sentrale i folkehelsearbeidet i fylket, og  Siri Ask Fredriksen fra Møre og Romsdal idrettskrets forteller at de prøver å nå flest mulig av dem som er engasjert i barne- og ungdomsarbeid.

- Trygghet og trivsel. Det er to viktige stikkord som vi vil skal kjennetegne det frivillige arbeid rundt om i fylket. Godt barne- og ungdomsarbeid er bra også for folkehelsa. Vårt ønske er å løfte fram det viktige arbeid som gjøres av de mange frivillige. Derfor gjennomfører vi konferansen der det å få faglig påfyll og ny motivasjon står i sentrum. I tillegg til ledere i frivillige lag og foreninger ønsker vi også å få med frivillighetssentralene, folkehelsekoordinatorene, ungdomsrådene, kulturarbeidere, politikere og andre som er opptatt av frivillige arbeid for barn og unge, sier Fredriksen med støtte fra de andre i gruppa.

Mange er med. I tillegg til idrettskretsen er også Røde Kors, Fylkesmannen, Møre og Romsdal fylkeskommune, Kompetansesenter Rus Midt-Norge og Møre og Romsdal musikkråd med og gjennomfører konferansen. Sportsklubben Herd i Ålesund som gjør en solid innsats skal presentere klubbens arbeid i lokalmiljøet. Også Ørsta Røde Kors og Ungdommens kulturmønstring skal fortelle om deres arbeid med barn og ungdom.

Barns fritid. - Paul Gabor fra Kompetansesenter Rus Midt-Norge sier at arbeid med barn og unge er en viktig del av folkehelsearbeidet. Når folk gjør noe som de mester og trives med og opplever sosial fellesskap, bidrar det til god helse. Vi ønsker oss trygge og robuste barn. Det er viktig at vi bryr oss om alle dem jobber for å få til gode oppvekstmiljø rundt om i fylket. Derfor skal konferansen være en møteplass for dem som er opptatt av godt barne- og ungdomsarbeid.

 

- Lag retningslinjer. Gabor fortsetter og forteller at gode rutiner i organisasjonen er viktig.

- Vi har erfart at felles retningslinjer for medlemmene gjør arbeidet mer oversiktlig, helhetlig og forutsigbart. Dermed blir det skapt en felles forståelse for hva som er viktig for barn og unges trivsel og trygghet. Å ha et godt planverk gjør også at det blir lettere å få et bedre samarbeid internt og med andre samarbeidspartnere i offentlig og privat sektor, forteller han.

Viktig for barn. Konferansen markerer også at det har gått 25 år siden Barnekonvensjonen ble vedtatt.  Anne-Mette Nerbøberg hos Fylkesmannen i Møre og Romsdal forteller at barns rett til fritid var viktig den gangen og er det fortsatt.

- Barnekonvensjonen sier at alle barn har rett til hvile, fritid og lek, og til å delta i kunst og kulturliv. Det å sette fokus på hva det betyr i 2015 i forhold til den gang blir tema på konferansen. Vi har lagt opp til en lav kursavgift  med matservering og overnatting for de med lang reisevei for at flest mulig skal kunne delta, avslutter Nerbøberg på vegne av arrangørgruppa.

PS! Program og påmeldingsskjema til konferansen 13. og 14. mars finnes ved å klikke seg inn på nettsidene til Fylkesmannen i Møre og Romsdal under kurs- og konferansekalenderen.