Beholder dagens struktur og styrker statens tilstedeværelse

Fylkene Akershus, Buskerud, Østfold, Vestfold, Telemark, Troms og Finnmark gjenoppstod fra nyttår. Hos statsforvalterne blir det ikke tilsvarende endringer. Regjeringen har bestemt at dagens statsforvalterstruktur skal videreføres.

Publisert 26.02.2024

Noen endringer blir det likevel: 

  • Hovedkontoret til Statsforvalteren i Vestfold og Telemark er i dag lokalisert i Tønsberg, mens én avdeling har kontorsted i Skien. Regjeringen vil styrke Statsforvalterens tilstedeværelse i Telemark. Halvparten av de ansatte skal ha arbeidssted på Skienskontoret. Hovedkontoret skal også flyttes til Skien, og statsforvalteren selv skal ha kontorsted der.
  • Regjeringen foreslår å styrke Statsforvalteren i Troms og Finnmark med 10 millioner kroner, slik at embetet får enda bedre forutsetninger til å veilede og følge opp sine kommuner. I tillegg skal Statsforvalterens fellestjenester flytte noen stillinger til Vadsø. Samlet gir dette 10-12 nye statlige arbeidsplasser i Troms og Finnmark.
  • Statsforvalteren skal opprette egne fylkesberedskapsråd for henholdsvis Troms og Finnmark. Nye stillinger innen beredskap skal legges til hovedkontoret i Vadsø.
  • Statsforvalteren i Oslo og Viken blir videreført som i dag, men får nytt navn: Statsforvalteren i Østfold, Buskerud, Oslo og Akershus.

Du kan lese hele pressemeldingen på regjeringen.no.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Lenker