Generasjonshage på Yttersølia sykehjem

Tirsdag feiret Yttersølia sykehjem i Larvik sitt 20 års-jubileum med å innvie den nye «generasjonshagen». Da var det fest i hagen, med stort oppmøte av beboere, pårørende, personale, frivillige og barnehagebarn.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 31.08.2022

Sentrumsnære Yttersølia sykehjem har 48 beboere og er ett av Larviks 10 sykehjem. Nærmeste nabo er Gapatrosten barnehage.

Sykehjemmet drives etter prinsippene til «livsglede-for-eldre». Beboernes kontakt med barn er viktig. Det øker trivsel og mening i hverdagen, både for store og små.

Under koronaen tok ildsjeler ved sykehjemmet initiativ til å planlegge et nytt og bedre uteområde. Med koronamidler fra Statsforvalteren har sykehjemmet nå opparbeidet et flott aktivitets- og oppholdsområde ute mellom avdelingene.

Trillbare gangveier er asfaltert. Gressplen er på plass. Bed med busker og blomster er etablert, og hagemøbler er satt opp i flere soner. Solid nettinggjerde er satt opp mot veien.

Og da blir det liv i hagen. Barn og ansatte i Gapatrosten barnehage har fri tilgang til det nye grøntområdet. Der leker barna, sykler på flotte gangveier og møter beboerne.

Verdifulle generasjonstreff oppstår. Som gir et nytt og bedre innhold på sykehjemmet.

Det var det verdt å feire i sola på tirsdag!

Feiret 20 års-jubileum med ny generasjonshage. Fra venstre avdelingsleder Astrid Bø, leder for sykehjemmene i Larvik, Monica Hammari, kommunalsjef for helse og mestring, Guro Windsvold og avdelingsleder Marianne Aakerøe på Yttersølia sykehjem.

Tirsdag 30.august blei den nye «generasjonshagen» innviet på Yttersølia sykehjem med god deltakelse. Pårørende og frivillige er viktige bidragsytere ved sykehjemmet.

Generasjonshagen Yttersølia sykehjem Invitasjon til jubileum og åpning

Bilder fra Gapatrosten barnehage, nærmeste nabo til Yttersølia sykehjem i Larvik. Barna er veldig fornøyd med å få leke og møte beboerne i «generasjonshagen» på sykehjemmet.

Logo Gapatrosten barnehage

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.