Setter totalforsvaret på dagsorden

Totalforsvaret er den samla sivile og militære beredskapen vi har for å møte hele spekteret av utfordringer i samfunnet,fra krig til andre hendelser og kriser i samfunnet. Foto: Jan Harald Tomassen

Politiet, Heimevernet og Statsforvalteren vil i fellesskap sette totalforsvaret på dagsorden. Det skjer på en stor konferanse i Alta 17.-18. april.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 05.04.2023

Den to dager lange konferansen skal ha både et nasjonalt og et lokalt perspektiv. 

På konferansens første dag kommer DSB-direktør Elisabeth Aarsæther, HV-sjef Morten Eggen og ikke minst leder for Totalforsvarskommisjonen, tidligere forsvarssjef Harald Sunde.

De skal alle gi sine perspektiver på hva totalforsvaret faktisk er.

Også tidligere helseminister, nå statsforvalter i Rogalan, Bent Høie deltar med å snakke om hvordan kommunisere i en krise.

Therese Sandrup fra Forsvarets forskningsinstitutt har et innlegg med tittelen "En beredskapsfortelling fra Øst-Finnmark".

Fra nasjonalt til lokalt

Totalforsvaret er den samla sivile og militære beredskapen vi har for å møte hele spekteret av utfordringer i samfunnet, fra krig til andre hendelser og kriser i samfunnet.

Konferansen skal sette fokus på ulike problemstillinger i denne sammenhengen. Og dag to handler om lokale perspektiver.

Her skal beredskapsdirektør Ronny Schjelderup fra Statsforvalteren i Troms og Finnmark bidra sammen med beredskapsdirektør Jonny Brodersen fra Helse Nord, sjef HV-17, Bernt Lockert, politimester Ellen Katrine Hætta og sivilforsvarets distriktssjef Terje Meyer.

Fra kommunenes perspektiv skal kommunaldirektørene Frode Skuggedal fra Målselv og Jan Hugo Sørensen fra Nordreisa snakke om både hvor godt forberedt vi er og hvordan beredskapen kan styrkes.