Unikt møte mellom ungdommer og kommuner i nord

Statsforvalter Elisabeth Vik Aspaker
Foto: Marius Fiskum.

For første gang i historien arrangerer Statsforvalteren i Troms og Finnmark et møte med kommunene hvor barn og unge preger hele programmet.

Publisert 11.04.2022

Representanter fra alle ungdomsrådene i fylket er invitert til vintermøtet i Alta etter påske. Her får de ta opp og diskutere viktige temaer med representanter fra kommunene.

– Det er minst to gode grunner til at vi gjør dette. Den demografiske utviklingen viser at vi er nødt til å gjøre alt vi kan for å beholde barn og unge i fylket. Vi er opptatt av barn og unges levekår og har satt oss det hårete målet at Troms og Finnmark skal bli den beste regionen å vokse opp i, sier statsforvalter Elisabeth Vik Aspaker.

Ungdommer har sammen med Statsforvalteren bestemt innholdet i programmet og skal delta i diskusjoner og holde egne foredrag. Guro Martinsen sitter i ungdommens fylkesråd og Nordkapp ungdomsråd. Hun er glad for samarbeidet.

– Ungdom vet best hvordan det er å være ungdom! Uansett hvor hardt man prøver, kan man ikke vite det like godt som den som er i situasjonen sjøl.  Derfor er det viktig at vi er med, sier hun.

Psykisk helse og bærekraft

Så hva vil ordførerne og rådmennene i nord får høre og diskutere med ungdommen? Stikkord er:

  • Ungdommens forventninger til en mer bærekraftig utvikling i nord.
  • Hvordan få barn og unge inn i planlegging av kommunen.
  • Helsesista om psykisk helse hos barn og unge.