Fortsatt utfordrende beitesituasjon

Beiteforholdene for rein er fortsatt utfordrende, selv om det langs kysten er i ferd med å normalisere seg. Foto: Jan Harald Tomassen
Beiteforholdene for rein er fortsatt utfordrende, selv om det langs kysten er i ferd med å normalisere seg. Foto: Jan Harald Tomassen

Beitesituasjonen for rein er fortsatt utfordrende på indre strøk i Troms og Finnmark. På kysten av Troms er forholdene tilnærmet normale for årstiden. Det viser siste rapport fra kriseberedskapsutvalget.

Publisert 28.04.2022

De siste dagers snøfall langs kysten i Vest-Finnmark har redusert tilgjengelig beite kraftig. I Øst-Finnmark fores det fortsatt, selv om det her ikke har kommet så store mengder nysnø. 

Den siste rapporten fra kriseberedskapsutvalget viser også at det aller lengst øst er skare og hard snø, men forholdene tidligere i vinter har vært gode og reinen vil klare seg uten foring.

Øyene i Troms har en tilnærmet normalsituasjon, men de siste dagers snøfall har redusert tilgjengelighet på beitene kraftig.

Behov for foring

Rein som har blitt foret mye gjennom vinteren vil for øvrig ha behov for en tilvenningsperiode til naturlig beite.

- Det vil derfor fortsatt være behov for foring selv om det naturlige beitet er blitt mer tilgjengelig. Dette vil gjelde også for de som allerede har flyttet til sommerbeiteområdene, går det fram av orienteringen fra kriseberedskapsutvalget.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.