Forslag til forvaltningsplan for Sørkjosleira naturreservat i Balsfjord kommune

Høringsfrist:
25. april 2022

Statsforvalteren i Troms og Finnmark har utarbeidet forslag til forvaltningsplan og besøksstrategi for Sørkjosleira naturreservat og Ramsarområde i Balsfjord kommune.

Planen er nå lagt ut på høring.

Alle som vil kan komme med innspill innen 25. april 2022.

Publisert 25.03.2022

Om planen

Forvaltningsplanen skal være et praktisk hjelpemiddel for å ivareta verneverdiene, og avklare bruk av området. Planen skal sikre en enhetlig og forutsigbar forvaltning. I planen er verneverdiene og bruken beskrevet, og det er retningslinjer for hvordan bestemmelsene i verneforskriften skal praktiseres. Forvaltningsplanen er utarbeidet innenfor rammene av gjeldende verneforskrift. Planen vil være retningsgivende, og er ikke juridisk bindende.

 

Vedlagt forvaltningsplanen er dokumentet «Besøksstrategi Sørkjosleira naturreservat» der vi har beskrevet naturgrunnlaget, sårbare naturverdier, samt bruken av området og de besøkende. Det er definert mål og strategiske grep for besøksforvaltningen.

 

Det er laget en tiltaksplan for å nå målene for forvaltningen og besøksstrategien for området.

 

Sakens dokumenter

Forvaltningsplaner lages nå digitalt. Høringsdokumentet, dvs. utkastet til forvaltningsplan, ligger på denne nettsiden: https://fpnv.naturbase.no/Plan/View?naturvernId=VV00000233. Besøksstrategien ligger under vedlegg til planen.

 

Send inn dine innspill

Uttalelse sendes til sftfpost@statsforvalteren.no

eller i brev til:

Statsforvalteren i Troms og Finnmark

Postboks 700

9815 Vadsø

 

Vi ber om at vår referanse 2021/5475 oppgis.

Høringsfrist:
25. april 2022