Søknad om endring av utslippstillatelse, EWOS AS

Høringsfrist:
31. mars 2022

EWOS AS avdeling Storsteinnes søker om endring av sin utslippstillatelse for økt produksjon av fiskefôr på Bergneset i Balsfjord kommune.

Statsforvalteren skal behandle søknaden etter forurensningsloven.

Alle som vil kan komme med innspill til søknaden innen 31. mars 2022.

Publisert 14.02.2022

Om søknaden
EWOS AS avdeling Storsteinnes produserer i dag fiskefôr fra sitt produksjonsanlegg på Bergneset. Driften skjer i henhold til utslippstillatelse gitt av Fylkesmannen i Troms i 2012.

Bedriften planlegger å øke sin produksjonskapasitet fra 200 000 tonn fiskefôr per år til 300 000 tonn. Derfor søker de om ny utslippstillatelse.

Produksjonen medfører utslipp av avløpsvann med organisk materiale (fett og organiske partikler) fra henholdsvis produksjonsprosessen og fra vasking av anlegget og båter som kommer med råvarer. Før utslipp renses vannet for fett og slam i egne renseanlegg. Prosessluft vaskes med sjøvann med såkalte «scrubbere» før utslipp, for å redusere partikkelutslipp og luktutslipp. Avløpsvannet fra scrubberne inneholder også organisk materiale. Utslippet av alt prosessavløpsvann fra EWOS sin virksomhet skal gå ut i sjøen via en avløpsledning i Balsfjorden som ligger på 25 meters dyp.

Sakens dokumenter
Les søknaden fra EWOS. Her finner du vedleggene til søknaden.

 

Send inn dine innspill
Uttalelse sendes til sftfpost@statsforvalteren.no

eller i brev til:

Statsforvalteren i Troms og Finnmark
Postboks 700
9815 Vadsø

Vi ber om at vår referanse 2019/3451 oppgis.

Høringsfrist:
31. mars 2022

Kontaktpersoner