Nuas Technology AS søker om midlertidig utslippstillatelse ved Botnhamn

Høringsfrist:
7. januar 2022

Nuas Technology AS søker om midlertidig utslippstillatelse for testproduksjon av fiskeolje, proteinkonsentrat og fiskemel basert på restråstoff fra fiskemottaket til Nord-Senja Fisk AS. Et mobilt prosessanlegg for denne produksjonen planlegges plassert ved lokalene til Nord-Senja Fisk i Botnhamn på Senja.

Alle som vil kan komme med innspill til søknaden innen 7. januar 2022.

Publisert 08.12.2021

Oppsummering av søknaden

Nuas Technology AS har bygget et mobilt prosessanlegg som er montert inn i 8 konteinere. Konteinerne er koblet sammen slik at de totalt utgjør en grunnflate på omtrent 100 kvadratmeter. Produksjonsprosessen består av kverning av restråstoffet, oppvarming, hydrolysering, inaktivering/pasteurisering, seperasjon, inndamping og rensing. Planlagte produkter er fiskeolje, proteinkonsentrat og fiskemel.

Avløpsvannet fra produksjonen vil inneholde noe organisk materiale (fett og oppløst tørrstoff), og skal etter rensing ledes til utslippsledningen til Nord-Senja Fisk, med utløp på 10 meters sjødyp. Utslipp til luft blir hovedsakelig damp. Dampen vil renses gjennom et tredelt rensesystem med scrubber, UV-filter og kullfilter, før utslipp i egen pipe.

Testproduksjonen er planlagt første halvår 2022. Bedriften planlegger for 130 driftsdøgn i denne perioden.

Sakens dokumenter

Les søknaden fra Nuas Technology AS her

Send inn innspill innen 7. januar

Høringsfrist:
7. januar 2022

Kontaktpersoner