Stor interesse for webinar om Bondens nettverk

Foto: Anne Berit Grasbakken.

Statsforvalteren har holdt webinar for å inspirere kommunene til å komme i gang med Bondens nettverk. Godt over 50 personer deltok.

Publisert 06.07.2022

Flesteparten av deltakerne var fra kommunene i Innlandet, men også Mattilsynet og enkelte avløserlag deltok med noen av sine folk.

Målet med Bondens nettverk er å forebygge psykisk uhelse i landbruket i tillegg til å være et sikkerhetsnett hvis en bonde blir utsatt for ulykke eller plutselig sykdom.

Bondens nettverk er en systematisk måte å jobbe på der mange aktører bidrar med råd og hjelp. Landbrukskontoret har gjerne et ansvar for å drifte nettverket der ulike fagfolk kan hjelpe til når det oppstår en situasjon. 

Så langt er det flere enn ti kommuner i Innlandet som har etablert eller er i ferd med å etablere Bondens nettverk. Målet er at alle kommuner skal få et slik nettverk på plass.

Under webinaret som ble arrangert den 20. mai ble det presentert gode tips fra Norsk Landbruksrådgivning Innlandet. Flere kommuner delte erfaringer fra sitt arbeid med Bondens nettverk. Presentasjonene finner du til høyre under Dokumenter.

Norsk Landbruksrådgivning Innlandet har også en egen nettside om temaet. De driver prosjektet Trygg bonde som jobber for å etablere Bondens nettverk i alle Innlandets kommuner.

Vi håper at deltakerne fikk både inspirasjon og svar på spørsmål underveis i webinaret, og ønsker lykke til videre i arbeidet med Bondens nettverk!

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.