Fagdag for demensnettverket i Innlandet

Dato:
14. mai 2024 12.00 - 15.00
Sted:
Teams
Arrangør:
Demensnettverket i Innlandet
Påmeldingsfrist:
10. mai 2024 23.59

Demensnettverket i Innlandet inviterer til digital fagdag 14. mai. Tema for samlingen er (mot)ivasjon i demensomsorgen.

Publisert 11.04.2024

Demensnettverket Innlandet ble etablert i 2021. Nettverket er et samarbeid med Statsforvalteren, Sykehuset Innlandet ved tjenesten Samhandling mellom alderspsykiatrisk avdeling og kommunale sykehjem (SAM-AKS), Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester (USHT) og Nasjonalforeningen for folkehelsen, Innlandet.

Målet med demensnettverk er å gjøre Nasjonale føringer for Demensomsorg kjent, og legge til rette for dialog, erfaringsutveksling og kunnskapsheving som kan tas med tilbake og komme til nytte i egen kommune. Terskelen for å ta kontakt om du trenger hjelp er ofte lavere når du har et kjent nettverk. 

Demensnettverket Innlandet arrangerer to fagdager årlig, derav den ene fagdagen er digital og den andre er ved fysisk fremmøte.

Vi ønsker at det deltar 2-3 kontaktpersoner i fra hver kommune. Vi ønsker at deltagerne av nettverket er faste kontaktpersoner, slik at det er de samme personene som deltar i nettverksmøtene. Dette for å skape kontinuitet, og for at deltagerne skal bli kjent med hverandre for også å kunne ta kontakt med hverandre utenom samlinger i nettverket.

Demensnettverket Innlandet arrangerer 14. mai sin årlige digitale samling.

Tema for årets digitale samling vil være samlingen vil være: (mot)ivasjon i demensomsorgen.

Det vil ble et variert program, der det vil være både forelesninger og bli lagt opp til gruppearbeid og erfaringsutveksling (Se program)

Vi oppfordrer kommuner som ikke allerede deltar i nettverket til å bli med. Med et raskt økende antall eldre som utvikler en demenssykdom, er dette et viktig satsningsområde. Det er i dag 31 kommuner som deltar i dette nettverket. Vårt mål og ønske er at vi skal klare å få alle kommunene i Innlandet til å ønske å delta i nettverket.

Påmelding

Dato:
14. mai 2024 12.00 - 15.00
Sted:
Teams
Arrangør:
Demensnettverket i Innlandet
Påmeldingsfrist:
10. mai 2024 23.59