Ingen meklingsløsning for Steimosletta i Alvdal

Onsdag 9. desember var det mekling på innsigelser fremmet til detaljregulering for Steimosletta i Alvdal kommune. Planen setter ingen begrensninger for etablering av detaljvarehandel.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 11.12.2020

Både Statens vegvesen og Fylkesmannen i Innlandet mener planforslaget er i strid med Statlige planretningslinjer for samordnet bolig-, areal- og transportplanlegging (SPR-BATP). Her fremkommer at «Utbyggingsmønster og transportsystem bør fremme utvikling av kompakte byer og tettsteder, redusere transportbehovet og legge til rette for klima- og miljøvennlige transportformer».

I meklingen sa kommunen seg villig til redusere areal for dagligvarehandel til 1500 m2. Både vegvesenet og Fylkesmannen mente dette var et for stort areal. Kommunen ble bedt om å utrede nærmere hvor mye dagligvareetablering som evt. kunne tillates på Steimosletta, uten at dette ville utarme sentrum på Steia. Kommunen anså at saken var tilstrekkelig utredet og partene kom ikke til enighet.

Kommunestyret skal behandle meklingsresultatet i møte 17. desember. Saken blir oversendt KMD for endelig avgjørelse, med mindre kommunen ønsker å fortsette en dialog om saken.