24 kommuner besøkt – 24 gjenstår

Fylkesmann Knut Storberget ville besøke alle Innlandets 48 kommuner i løpet av hundre dager ved starten på sin embetstid. Nå har han kommet halvveis.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 13.02.2019

Se kart over hvor han har vært og les om de 24 besøkene her.

Bare inneværende uke har Fylkesmannen besøkt

  • Lillehammer - der fylkesmannen blant annet lot seg imponere av tilbudet til demensrammede. Les her.
  • Sør-Fron – der fylkesmannen spurte ut medlemmer av Ungdomsrådet. Les her.
  • Sel – som beviste at det viktigste når den tette «samfunnsveven» først og fremst er folkene! Les om noen av Sels innbyggere her.
  • Vågå – der oppskrifta på trygghet til innbyggerne går gjennom frivillighet. Les her.

Fylkesmannen skriver også ned sine egne tanker etter hvert besøk.

Ved en tilfeldighet var kommune nummer 24 Vågå – og kommunen inviterte til middag på Nordigard Blessom med Arne Brimi og hans lærlinger som matleverandører. Dermed ble det en halvveismarkering verd å huske. Og mens fylkesmannen vil ende opp med 48 turer, har Arne Brimi gjort unna 59 «Gutta på tur» - og lover flere.

Noen mente den nytiltrådte fylkesmann burde holde seg «på huset» i oppstarten av sin embetstid. Han svarte med å invitere medarbeiderne med på tur. Om lag et 100-talls medarbeidere har så langt vært med på kommunebesøk, både for høre hva «nysjefen» sier, men også for å snakke med kommunale ledere og kommunepolitikere om deres hverdag.

I møtene snakker fylkesmannen gjerne om «åpen dør» og «lav terskel». Kommunene oppfordres til å ta kontakt. -Ta kontakt tidlig hvis en sak ser ut til å bli vanskelig. Det er gjennom dialog det kan letes etter muligheter, sier Storberget. Han snakker om at Fylkesmannen vil ta initiativ: -Skogen må utnyttes bedre lokalt; vi må få mer ut av jordbruket, er også omkvedet til Fylkesmannen. Vi må skape et aktivt og attraktiv Innland, og ikke nøye oss med å være en transportåre mellom Viken og Trøndelag.

Les mer om «midtveismarkeringen» her.