Ny versjon av SKART

SKART er en kart-app i skogbruket til registrering av resultatkartlegginga og foryngelseskontrollen.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 31.10.2022

Last ned versjon 68 – om det ikke skjer automatisk

Ny versjon av SKART er tilgjengelig både i App Store og i Google Play. Siste versjon av SKART har versjonsnummer 68. For de fleste brukere oppdateres SKART automatisk til siste versjon, mens for noen vil det være nødvendig å gå inn og velge å oppdatere SKART til siste versjon manuelt. Dette avhenger av hva slags innstilling brukeren har på sin enhet.

Versjon 68 inneholder kun mindre endringer, blant annet er feilen med at merknader ikke ble automatisk lagret på Androide enheter rettet. I tillegg vil teksten man legger inn i merknader/kommentarer automatisk starte med stor bokstav nå.

Ta i bruk SKART!

Ldir ser at det fortsatt er mange Resultatkartlegginger som blir sendt inn på «gamlemåten», altså fra ØKS.  Etter at SKART ble sluppet ut i produksjon, er 326 kartlegginger sendt inn fra SKART, men nesten like mange er sendt inn fra ØKS.

Ldir har ikke fått noen tilbakemeldinger om at det å bruke SKART oppleves som vanskelig, tvert imot har det vist seg at SKART er stabil i bruk, og det er lite behov for bistand og veiledning ut over de utfordringene som har vært ved innlogging og oppretting av bruker. Disse problemene har løst seg for samtlige brukere.

Innføring av SKART som obligatorisk verktøy for innsending av Resultatkartlegging kan bli innført tidligere enn først varslet. 

Vi oppfordrer kommunene til å bruke SKART til innsending av Resultatkartlegginger.