Voksenopplæring

Voksenopplæring og kompetanseutvikling tilbys av kommuner, fylkeskommunen, studieforbund, fjernundervisningsinstitusjoner og andre. Virksomheten reguleres blant annet av voksenopplæringsloven og opplæringsloven.

Statsforvalteren har som oppgave å bidra til nettverksbygging mellom ulike aktører på voksenopplæringsfeltet.

Statsforvalteren følger opp norskopplæringen for minoritetsspråklige voksne som skjer i regi av kommunene. Dette skjer gjennom veiledning, forvaltning av et øremerket tilskudd og kompetanseutvikling for lærere.


Publisert 30.06.2014

Veiledere om spesialpedagogisk hjelp og spesialundervisning

Utdanningsdirektoratet har publisert to elektroniske veiledere - Veileder om spesialundervisning og Veileder om spesialpedagogisk hjelp.


Publisert 23.04.2014

Tilsynsrapport Risør kommune 2013 Introduksjonsloven

Fylkesmannen har høsten 2013 gjennomført tilsyn etter introduksjonsloven i kommunene i Risør kommune. Temaet for tilsynet har vært om introduksjonsdeltakere får er program som er helårlig og på full tid, jf. introduksjonsloven § 4 annet ledd.

 

 


Publisert 23.04.2014

Tilsynsrapport Grimstad kommune 2013 Introduksjonsloven

Fylkesmannen har høsten 2013 gjennomført tilsyn etter introduksjonsloven i Grimstad kommune. Temaet for tilsynet har vært om introduksjonsdeltakere får er program som er helårlig og på full tid, jf. introduksjonsloven § 4 annet ledd.


Publisert 24.03.2014

Informasjon til innvandrere om prøvene i norsk og samfunnskunnskap

Vox har egne sider for informasjon om  ulike spørsmål knyttet til prøvene i norsk og samfunnskunnskap for voksne innvandrere.

 


Publisert 08.03.2013

Bruk av ansiktsdekkende plagg

Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO) har svart på spørsmål fra Horten kommune om forbud mot bruk av ansiktsdekkende plagg for deltakere i voksenopplæring.